Timo Bult Timo Bult
20/10/2021 18:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 18:55

Bitcoin (BTC) ETF ook op 2e dag een succes; opnieuw een volume van meer dan $1 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ETF ook op 2e dag een succes opnieuw een volume van meer dan $1 miljard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) had gisteren een goede start. Op de eerste dag kwam het handelsvolume namelijk boven de $1 miljard uit. En ook vandaag blijft het fonds veel investeerders trekken, zo blijkt uit data van Bloomberg.

ProShare’s BITO bitcoin futures ETF is de eerste Amerikaanse aan bitcoin-gelinkte ETF ooit. En zoals verwacht is het fonds meteen populair. Een ETF maakt het voor traditionele investeerders gemakkelijker om in bitcoin te investeren. Zij kunnen dit namelijk via hun vertrouwde route doen via hun broker en weten hierbij zeker dat ze zich aan de geldende wet- en regelgeving houden.

Het handelsvolume van BITO kwam gisteren op zijn eerste dag uit op net iets boven $1 miljard. Vergelijken we dit met hoe andere ETF’s op hun eerste dag presteerden dan zien we dat de BITO bitcoin ETF direct mee kan komen met de top. Op basis van het ‘natuurlijk’ handelsvolume op de eerste dag van notering is het fonds zelfs de meest succesvolle ETF ooit. Daarover lees je in dit artikel meer.

Het handelsvolume is op de tweede dag niet ingezakt, zo blijkt uit een tweet gedeeld door Bloomberg’s James Seyffart. Het handelsvolume kan dat van gisteren zelfs nog overtreffen. Op het moment van schrijven komt BITO opnieuw boven de $1 miljard uit en behaalt daarbij nog een opvallend record:

“Daar is het! Het is nog maar 1:30 [in de tijdzone van Seyffart] en BITO heeft op de tweede dag al $1 miljard verhandeld. Te gek. Ervan uitgaande dat dit fonds nog maar 43% van dit volume in activa heeft omgezet (het zette gisteren 57% om), is dit de eerste ETF die in minder dan 2 dagen $1 miljard aan vermogen onder beheer heeft. GLD deed het in 3 dagen.”

ProShare’s BITO zal niet lang de enige Amerikaanse bitcoin ETF op de markt zijn. Binnenkort komt namelijk naar verwachting ook een fonds van VanEck, zo blijkt uit eerdere berichtgeving vandaag.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement