Timo Bult Timo Bult
20/10/2021 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 06:44

Eerste dag Bitcoin (BTC) ETF verliep bijzonder goed: Nooit eerder zag een ETF zo’n hoog volume!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste dag Bitcoin (BTC) ETF verliep bijzonder goed Nooit eerder zag een ETF zo'n hoog volume

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren werd het eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) gelanceerd. Het beursfonds kwam met een flinke knaller binnen. Geen enkele andere ETF zag op de eerste dag zo’n hoog handelsvolume als ProShare’s BITO fonds.

Het handelsvolume van BITO kwam gisteren op zijn eerste dag uit op net iets boven $1 miljard. Vergelijken we dit met hoe andere ETF’s op hun eerste dag presteerden dan zien we dat dit bitcoin ETF in de top is geëindigd. Kijken we naar het ‘natuurlijk’ handelsvolume dan zien we dat geen enkele andere ETF zo goed presteerde als het BITO fonds.

Bloomberg’s Eric Balchunas deelde de cijfers gisteren op Twitter en legde daarbij uit wat een natuurlijk handelsvolume precies inhoudt:

“Als we ETF’s niet uitsluiten waar hun Day One-volume letterlijk een vooraf geplande gigantische belegger of BYOA (niet natuurlijk) was, staat de bitcoin ETF nog steeds op nummer 2 in het algemeen. Hier is die lijst. De reden waarom sommige van deze naar mijn mening niet moeten worden opgenomen, is dat ze niet echt de grassroot interesse vertegenwoordigen.”

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF een van de groten der aarde?

Al met al stroomde er gisteren zo’n $570 miljoen het fonds binnen. ProShare’s bitcoin ETF lijkt hiermee een van de groten der aarde te worden. Van de ETF’s die gebaseerd zijn op een enkele commodity loopt goud voorop met in het eerste jaar na lancering een instroom van $3,01 miljard met daarachter zilver met een instroom van $1,73 miljard. BITO lijkt dus aardig op weg te zijn om zich in dit rijtje te gaan vestigen.

De bitcoin prijs tikte gisteravond, mede door het positieve sentiment door de prestaties van de ETF, een high van $64.500 aan. Dat is nog maar enkele honderden dollars verwijderd van de all-time high (ATH) bij $64.800. Gedurende de nacht zakte bitcoin weer iets terug waarbij ook het handelsvolume afnam. Zien we dan vandaag alsnog de ATH gebroken worden?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement