Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 15:48

Bitcoin koers vestigt nieuwe ATH na futures ETF, volgende week lanceert zelfs nog een ETF: VanEck

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vestigt nieuwe ATH na futures ETF, volgende week lanceert zelfs nog een ETF VanEck

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Je hebt het waarschijnlijk al gezien; bitcoin (BTC) heeft vandaag eindelijk zijn all-time high (ATH) doorbroken! Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers een nieuw record van maar liefst $67.020 aan, na een stijging van bijna 5% in uur.

Dat bitcoin dit jaar nog hard zou stijgen, werd in de markt al verwacht. De zogeheten on-chain gegevens zagen er namelijk zeer positief uit; het beschikbare aanbod nam de laatste tijd in een rap tempo af. Om daadwerkelijk door die ATH te breken, kreeg de koers deze week nog een duwtje in de rug met de lancering van de allereerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt. Het gaat dan om het “BITO” product van ProShares, genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca.

Vermogensbeheerder VanEck onthult vandaag dat wellicht ook zijn bitcoin futures-ETF volgende week al lanceert. Dat blijkt uit een aangepaste indiening bij de Amerikaanse Scurities and Exchange Commission (SEC), ingediend op 20 oktober. De SEC heeft toestemming gegeven om het fonds te lanceren na 23 oktober, maar dat zal dan waarschijnlijk op zijn vroegst aankomende maandag of dinsdag zijn, op 25 of 26 oktober.

Ook dit fonds zal, net als die van ProShares, de prijs van bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) volgen. Het zal ook, wederom als die van ProShares, zelf geen bitcoin vasthouden. Wellicht wordt dit de tweede bitcoin futures-ETF die lanceert in de VS, maar volgens Bloomberg lanceert wellicht de ETF van Valkyrie nog deze week. Invesco trok zijn aanvraag begin deze week plotseling in.

VanEck heeft ook een aanvraag voor een daadwerkelijke fysieke spot ETF voor bitcoin bij de SEC op tafel liggen. Dat is het soort product waar de Amerikaanse markt eigenlijk al jaren op wacht. Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, meldt dat de SEC voor 14 november een beslissing hierover moet nemen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie