Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 15:48

Bitcoin koers vestigt nieuwe ATH na futures ETF, volgende week lanceert zelfs nog een ETF: VanEck

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers vestigt nieuwe ATH na futures ETF, volgende week lanceert zelfs nog een ETF VanEck

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Je hebt het waarschijnlijk al gezien; bitcoin (BTC) heeft vandaag eindelijk zijn all-time high (ATH) doorbroken! Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers een nieuw record van maar liefst $67.020 aan, na een stijging van bijna 5% in uur.

Dat bitcoin dit jaar nog hard zou stijgen, werd in de markt al verwacht. De zogeheten on-chain gegevens zagen er namelijk zeer positief uit; het beschikbare aanbod nam de laatste tijd in een rap tempo af. Om daadwerkelijk door die ATH te breken, kreeg de koers deze week nog een duwtje in de rug met de lancering van de allereerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt. Het gaat dan om het “BITO” product van ProShares, genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca.

Vermogensbeheerder VanEck onthult vandaag dat wellicht ook zijn bitcoin futures-ETF volgende week al lanceert. Dat blijkt uit een aangepaste indiening bij de Amerikaanse Scurities and Exchange Commission (SEC), ingediend op 20 oktober. De SEC heeft toestemming gegeven om het fonds te lanceren na 23 oktober, maar dat zal dan waarschijnlijk op zijn vroegst aankomende maandag of dinsdag zijn, op 25 of 26 oktober.

Ook dit fonds zal, net als die van ProShares, de prijs van bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) volgen. Het zal ook, wederom als die van ProShares, zelf geen bitcoin vasthouden. Wellicht wordt dit de tweede bitcoin futures-ETF die lanceert in de VS, maar volgens Bloomberg lanceert wellicht de ETF van Valkyrie nog deze week. Invesco trok zijn aanvraag begin deze week plotseling in.

VanEck heeft ook een aanvraag voor een daadwerkelijke fysieke spot ETF voor bitcoin bij de SEC op tafel liggen. Dat is het soort product waar de Amerikaanse markt eigenlijk al jaren op wacht. Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, meldt dat de SEC voor 14 november een beslissing hierover moet nemen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie