Timo Bult Timo Bult
20/10/2021 14:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 14:13

Bitcoin (BTC) prijs bereikt nieuwe ATH! Nadert de totale waarde van de zilvermarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs bereikt nieuwe ATH! Nadert de totale waarde van de zilvermarkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is zover: Bitcoin (BTC) heeft zijn vorige all-time high (ATH) gebroken! De afgelopen uren is de bitcoin koers na een korte periode van consolidatie door het dak geschoten en bevindt BTC zich nu op onbekende wateren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin (BTC) schiet omhoog

Gisteren kwamen de bulls al dichtbij de ATH van $64.899 maar dit prijsniveau kon toen nog niet gebroken worden. Gelukkig konden we nog rustig een nachtje slapen voordat het zover was. Dat het zou gaan gebeuren leek bijna onvermijdelijk met het goede nieuws de afgelopen dagen.

Rond 14:00 nam het handelsvolume toe en begon de koers na een vlakke periode van 15 uur lang weer te stijgen. Het afgelopen uur nam het momentum alleen maar toe. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $66.044 en stijgende.

Met bitcoin in de price discovery zone is het onduidelijk waar mogelijk volgende obstakels liggen. Vaak zijn dit de ronde getallen, met natuurlijk de $70.000 als belangrijke psychologische grens. Als we de handelaar en analist Nebraskan Gooner mogen geloven ligt het eerstvolgende grote obstakel echter pas bij $100.000!

Advertisement

Ethereum (ETH) breekt $4.000

Alhoewel bitcoin de hardste stijger van de top 10 is, kleurt de top 10 mooi groen! Ethereum (ETH) breekt zelfs de belangrijke weerstand van $4.000 en nadert ook zijn ATH bij $4.360. Binance coin (BNB) stijgt 1,6% gevolgd door cardano (ADA) met +2%. En net zoals vanochtend blijven de exchange tokens het opvallend goed doen.

OKB (OKB) is de hardste stijger van de top 100. De crypto van crypto exchange OKEx staat 20,3% in de plus terwijl huobi token (HT) 13% stijgt. Al met al is de totale cryptomarkt nu $2,59 biljoen waard. De totale waarde van bitcoin bedraagt $1,24 biljoen. Bitcoin nadert hiermee de totale waarde van de zilvermarkt!

Hulp nodig bij het investeren in, traden met en begrijpen van crypto? Word Insider en krijg toegang tot allerlei leerzame content en ons besloten discussiekanaal waar je analisten en crypto coaches vragen kan stellen. Via deze link zijn de eerste 30 dagen helemaal gratis!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement