Kevin Schijven Kevin Schijven
02/12/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2021 15:55

$100+ miljoen aan Ethereum Metaverse vastgoed verkocht in een week

icon-altcoins
Altcoin nieuws
$100+ miljoen aan Ethereum Metaverse vastgoed verkocht in een week

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Vier Metaverse projecten in de cryptocurrency wereld verkochten vorige week gezamenlijk meer dan een $100 miljoen aan digitaal vastgoed als non-fungible tokens (NFT). Dat meldt blockchain analysebedrijf DappRadar op 1 december:

Volgens DappRadar werd tussen 22 november en 28 november maar liefst $105,8 miljoen aan digitaal vastgoed verkocht in vier NFT spellen op het Ethereum (ETH) netwerk: The Sandbox, Decentraland, CryptoVoxels en Somnium Space.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sandbox & Decentraland de grootsten

The Sandbox was verantwoordelijk voor verreweg het grootste aandeel en digitaal vastgoed in het metaverse spel bereikte afgelopen week een handelsvolume van maar liefst $85,56 miljoen. Daarna volgde Decentraland, waar $15,53 miljoen aan digitaal vastgoed vorige week werd verhandeld. CryptoVoxels was verantwoordelijk voor $2,68 miljoen en Somnium Space voor $1,1 miljoen.

Ongeveer 6.000 handelaren zorgden samen voor het hoge handelsvolume in digitaal vastgoed in deze vier Metaverse spellen. Naar verluidt begint deze metaverse hype omtrent digitaal vastgoed ook over te slaan op het Solana netwerk. DappRadar meldt dat de hype omtrent de metaverse vooral aansloeg toen Facebook aankondigde zijn naam te veranderen naar Meta:

“De golf van aandacht voor virtuele werelden zoals The Sandbox en Decentraland begon met de rebranding van Facebook naar Meta. Ongetwijfeld is Metaverse land de volgende grote hit in de NFT sector. Met recordverkoopcijfers en constant stijgende NFT prijzen, zijn virtuele werelden het nieuwe topproduct in de crypto wereld.”

Advertentie

Axie Infinity?

Onlangs werd nog op Decentraland een stuk digitaal onroerend goed voor maar liefst 618.000 MANA verkocht, ter waarde van zo’n $2,4 miljoen. Deze MANA zijn nu alweer bijna $2,7 miljoen waard. Ook op Axie Infinity werd een stuk digitaal vastgoed verkocht voor $2,33 miljoen. Het is echter onduidelijk waarom DappRadar Axie Infinity niet heeft meegenomen in het bovenstaande verhaal. Hoe dan ook, noemt het analysebedrijf dat dit wellicht pas het begin is voor de Metaverse:

“Dit is echter slechts het topje van de ijsberg die de term Metaverse in de mainstream heeft geduwd. Virtuele werelden hebben zo’n enorm potentieel, en we beginnen net het volledige scala aan gebruiksscenario’s voor metaverse land te zien.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie