Kevin Schijven Kevin Schijven
09/01/2020 15:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2020 15:45

2019 was prachtig voor dApps: Ethereum, Tron en EOS behaalden een transactievolume van $23 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2019 was prachtig voor dApps Ethereum, Tron en EOS behaalden een transactievolume van $23 miljard

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Gedecentraliseerde apps (dApps) hebben een sterk jaar achter de rug, ze bereikten een totale transactiewaarde van maar liefst $23 miljard in 2019. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Dapp Review gepubliceerd op 8 januari.
Ethereum (ETH), EOS (EOS) en TRON (TRX) waren veruit de meest populaire blockchain-netwerken voor dApps in 2019:

Deze drie grote openbare blockchains hebben een aandeel van meer dan 98,65% in het totale transactievolume van de dApp-markt en vormen daarmee de “Grote Drie” in de dApp-ruimte.

Aldus het rapport. Van de drie is Ethereum nog steeds veruit het populairst en de totale transactiewaarde op het platform is meer dan die van EOS en TRON bij elkaar opgeteld:

De totale transactiewaarde op Ethereum bereikte $12,8 miljard, meer dan de som van EOS (6,1 miljard USD) en TRON (4,4 miljard USD).

Na de grote drie volgen iost (IOST) met $110 miljoen, neo (NEO) met $100 miljoen en steem (STEEM) met $48 miljoen. Het rapport noemt de opkomst van blockchain-gaming en decentralised finance (DeFi) op als de grootste reden voor de groei in populariteit van dApps in 2019:

In de loop van 2019 is een reeks baanbrekende innovaties te voorschijn gekomen, vooral op DeFi (Decentralized Finance), NFT (Non-Fungible Token) en blockchain-games.

Vooral op Ethereum deed DeFi het erg goed en nam het zelfs het grootste deel van de totale transactiewaarde op het netwerk in 2019 in beslag:

In 2019 bedroeg het totale transactievolume van Ethereum ongeveer 12,8 miljard en het transactievolume van DeFi (Exchange + Finance) is goed voor meer dan 90%.

Hoewel spellen op Ethereum de meeste gebruikers heeft, voegt het lang niet zo veel toe aan het totale transactievolume op het netwerk, omdat veel spellen op Ethereum gebruik maken van NFT’s waardoor er geen monetaire waarde wordt overgezet.
Op TRON zorgen spellen juist voor het grootste aandeel van het volume met $3.9 miljard van het totale $4.4 miljard qua transactievolume. Het gaat dan voornamelijk om gokspellen, het rapport noemt TRON dan ook het “Las Vegas op de blockchain.”
Hoewel EOS nog steeds een groter transactievolume heeft dan TRON heeft het EOS ingehaald qua hoeveelheid dApps (637 tegenover 633) en actieve gebruikers. Volgens het rapport begon EOS 2019 met een goede start maar gedurende het jaar had het netwerk veel last van aanvallen en hacks.
Begin vorige maand nam cryptopcurrency-exchange Binance nog Dapp Review over.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie