Kevin Schijven Kevin Schijven
27/06/2021 06:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2021 06:13

21 Shares lanceert ’s werelds eerste Solana (SOL) beursgenoteerd investeringsproduct

icon-altcoins
Altcoin nieuws
21 Shares lanceert 's werelds eerste Solana (SOL) beursgenoteerd investeringsproduct

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

21 Shares, een Zwitsers investeringsbedrijf voor cryptocurrencies, gaat ‘s werelds eerste solana (SOL) exchange-traded product (ETP), of beursgenoteerd product, lanceren.

Het investeringsproduct wordt aankomende dinsdag gelanceerd op SIX, de grootste handelsbeurs van Zwitserland, onder de beursticker: ASOL. Dit soort beleggingsproducten geven (institutionele) investeerders de mogelijkheid om in de koers van een crypto te investeren zonder daadwerkelijk de crypto hoeven te bezitten en zelf te bewaren.

Het Solana netwerk lanceerde in maart 2020, maar de SOL koers begon pas in 2021 hard te stijgen. Op 1 januari lag de prijs van SOL nog op $1,52 en op 18 mei werd een all-time high (ATH) van $58 bereikt, dat is een stijging van maar liefst 3.715%. Sindsdien zit de koers, net als de rest van de markt, echter in een neerwaartse trend en zakt momenteel onder $28, meer dan 50% onder de ATH.

21 Shares, voorheen Amun, lanceerde eerder dit jaar ook ’s wereld eerste ETP voor polkadot (DOT). Het bedrijf biedt ook ETP’s aan voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH), cardano (ADA), ripple (XRP), bitcoin cash (BCH), binance coin (BNB), stellar (XLM), tezos (XTZ) en meer.

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse crypto vermogensbeheerder, kondigde onlangs ook aan dat het overweegt om een investeringsproduct voor solana op te zetten. Het bedrijf voegde onlangs solana samen met polygon (MATIC) en 13 andere tokens op een lijstje toe van crypto die het onderzoekt en overweegt voor een dergelijk investeringsproduct.

Solana Labs, de ontwikkelaar van Solana netwerk, haalde onlangs maar liefst $314 miljoen op in een private token sale geleid door onder andere Andreessen Horowitz. Andreessen Horowitz kondigde zelf nog eergisteren het “grootste crypto fonds ooit” aan van $2,2 miljard. Het fonds is voornamelijk bedoeld de voor financiering van crypto startups.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie