Kevin Schijven Kevin Schijven
24/06/2021 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2021 18:05

‘Grootste crypto fonds ooit:’ Andreessen Horowitz lanceert nieuw cryptocurrency fonds van $2,2 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste crypto fonds ooit Andreessen Horowitz lanceert nieuw cryptocurrency fonds van $2,2 miljard

Andreessen Horowitz, een bekend durfkapitaalbedrijf, kondigt op 24 juni aan dat het een nieuw cryptocurrency fonds heeft gelanceerd. Het nieuwe durfkapitaalfonds, genaamd Crypto Fund III, bedraagt maar liefst $2,2 miljard en is daarmee “het grootste crypto fonds ooit,” meldt het persbericht:

“Het grootste cryptofonds dat ooit is opgehaald, Crypto Fund III, is een validerend moment voor het ecosysteem en nog een teken dat crypto steeds meer onderdeel wordt van de mainstream financiële infrastructuur.”

Het fonds is opgericht door Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, samen met partners Chrix Dixon en Katie Haun. Vorig jaar lanceerde a16z nog Crypto Fund II van $515 miljoen. Het nieuwe fonds is vooral bedoeld om crypto startups te financieren:

“Dit fonds stelt ons in staat om de volgende generatie visionaire crypto-oprichters te vinden en te investeren in de meest opwindende gebieden van crypto. We investeren in alle stadia, van projecten in een vroeg stadium tot volledig ontwikkelde netwerken in een later stadium.”

Aldus het persbericht. Andreessen Horowitz, opgericht in 2009, is een van de meest prominente investeerders in de crypto-sector en heeft over de jaren grote bedragen gestopt in netwerken als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Filecoin (FIL) en decentralized finance (DeFi) producten als Compound (COMP), Uniswap (UNI) en Maker (MKR).

Ook was a16z een van de eerste investeerders van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase. Het durfkapitaalbedrijf maakte onlangs flinke winst met de beursgang van Coinbase in april. Ook was het bedrijf onlangs een van de hoofdinvesteerders in een private token sale van Solana (SOL) die meer dan $300 miljoen ophaalde.

Eerder deze week kwam nog naar buiten dat Blockchain Capital maar liefst $300 miljoen ophaalde voor een dergelijk nieuw fonds met investeringen van PayPal en Visa. Dat leek een enorm bedrag te zijn, maar wordt nu overschaduwd door het nieuwe fonds.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie