Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2021 12:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 12:25

PayPal en Visa investeren in nieuw $300 miljoen Blockchain Capital fonds voor crypto startups

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal en Visa investeren in nieuw $300 miljoen Blockchain Capital fonds voor Crypto startups

Blockchain Capital, een groot cryptocurrency durfkapitaalbedrijf, heeft een nieuw fonds van maar liefst $300 miljoen gelanceerd. Dat kondigt Bart Stephens, medeoprichter van Blockchain Capital, op 22 juni aan middels een persbericht:

Het fonds van $300 miljoen, genaamd Blockchain Capital Fund V, zal vooral bedoeld zijn voor het financieren van kleine startups in de decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten.

Blockchain Capital werd in 2013 opgericht en bestempelt zichzelf als het eerste durfkapitalistbedrijf ter wereld dat zich exclusief richt op blockchain-technologie en de crypto-markt. Het bedrijf beheert maar liefst $1,5 miljard aan activa en financierde bekende namen in de crypto wereld als Coinbase, Opensea, Kraken, Anchorage, Aave, Nexus Mutual en UMA.

Onder de investeerders van het nieuwe fonds zitten ook betalingsgiganten PayPal en Visa. Beide bedrijven hebben de afgelopen maanden de crypto-markt omarmt, PayPal verkoopt zelf crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) sinds eind vorig jaar.

“We zijn ongelooflijk vereerd om een groep investeerders van wereldklasse te verwelkomen in Fonds V die weten een bedrijf te waarderen dat zich volledig richt op een enkele branche. Als oprichters zelf weten we hoe moeilijk het is om bedrijven, protocollen en, inderdaad, een hele nieuwe industrie te bouwen.”

Aldus Stephens van Blockchain Capital. Jose Fernandez da Ponte, vice president en directeur van de crypto afdeling van PayPal, zegt het volgende:

“PayPal zet zich in voor het bevorderen van een ecosysteem van bedrijven die digitale valuta toegankelijker, nuttiger en veiliger maken. Door te investeren in het nieuwe fonds van Blockchain Capital kunnen we samenwerken met de ondernemers die de toekomst van de gedecentraliseerde economie en de nieuwe golf van financiële diensten aansturen.”

Fernandez da Ponte kondigde onlangs aan dat PayPal het toch mogelijk wil maken voor klanten die crypto bij PayPal kochten om deze naar een eigen wallet te sturen. Dat dit niet mogelijk is krijgt namelijk veel kritiek vanuit de crypto-wereld onder het motto: “not your keys, not your coins.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie