Timo Bult Timo Bult
27/05/2021 06:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 06:40

Bitcoin (BTC) vanuit PayPal naar je eigen wallet sturen? PayPal gaat het mogelijk maken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) vanuit PayPal naar je eigen wallet sturen PayPal gaat het mogelijk maken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De adoptie van crypto kreeg een enorme boost nadat PayPal, de grote online betalingsverwerker, aankondigde dat gebruikers nu bitcoin (BTC) en een aantal andere crypto’s kunnen kopen op het platform. Ook de koersen zagen destijds een aardige sprong met als hoogtepunt de all-time high (ATH) van bitcoin bij $65.000. Nu komt PayPal met nog meer goed nieuws over zijn crypto-zaken!

PayPal kent naar schatting zo’n 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Vele miljoenen daarvan zijn te vinden in de Verenigde Staten, het land waar PayPal voor nu zijn crypto-functies geactiveerd heeft. Terwijl het nieuws dat PayPal nu crypto verkoopt natuurlijk goed viel, hadden veel mensen alsnog kritiek. Gebruikers konden hun bitcoin namelijk niet vanuit hun PayPal-account naar een eigen wallet sturen.

Gelukkig lijkt PayPal deze kritiek serieus te nemen. Tijdens het Consensus-evenement op woensdag liet Jose Fernandez da Ponte, hoofd blockchain en crypto bij het bedrijf, doorschemeren dat PayPal het systeem “zo open mogelijk wil maken.” Daarnaast zou het openen van het systeem tevens positief zijn voor PayPal, mensen kunnen dan namelijk ook crypto naar PayPal sturen om het daar te gebruiken:

“[We willen onze consumenten de keuze geven] om crypto naar ons te brengen, zodat ze het kunnen gebruiken om betalingen te doen. En we willen dat ze de cryptovaluta die ze bij ons hebben gekocht, kunnen meenemen naar de bestemming van hun keuze. […] We begrijpen dat deze tokens meer nut hebben als je ze kunt verplaatsen, dus we zijn zeker aan het onderzoeken hoe we mensen crypto van en naar hun PayPal-adressen kunnen laten versturen,”

Fernandez da Ponte gaf verder geen details over wanneer dit mogelijk zal worden gemaakt. Amerikaanse klanten kunnen sinds maart dit jaar hun bij PayPal gekochte cryptocurrencies gebruiken om te betalen bij miljoenen bij PayPal aangesloten ondernemers. De cryptocurrencies die klanten hiervoor kunnen gebruiken zijn bitcoin, ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

In april dit jaar voegde PayPal de functie vervolgens ook toe aan zijn betalingsapp, Venmo. Dit brengt cryptocurrencies naar nog eens 70 miljoen mensen. PayPal is goed op dreef dus!

Vooralsnog is de service alleen voor Amerikanen beschikbaar. Het bedrijf laat echter weten dat het de service wereldwijd wil gaan uitbreiden. Dat zou dit jaar nog moeten gebeuren. Bovendien zullen nog meer cryptocurrencies worden toegevoegd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie