Home Nieuws Bitcoin nieuws PayPal gaat bitcoin (BTC) in 2021 wereldwijd aanbieden, voegt mogelijk nog meer...

PayPal gaat bitcoin (BTC) in 2021 wereldwijd aanbieden, voegt mogelijk nog meer crypto’s toe

- Advertentie -

Daniel Schulman, CEO van het grote online betaalsysteem PayPal, meldt tijdens een videoconferentie over de cijfers van het derde kwartaal wat de volgende stappen zijn van het bedrijf in de cryptocurrency-sector.

Twee weken geleden kondigde PayPal aan dat het nu de mogelijkheid biedt aan Amerikaanse klanten om bitcoin (BTC) via het bedrijf te kopen en op te slaan. Dat nieuws had gelijk een grote positieve impact op de BTC-koers. Schulman meldt dat het zeer duidelijk is dat de wereld snel overstapt van fysiek naar digitaal. Volgens de CEO zullen cryptocurrencies snel in belang, functionaliteiten en bekendheid toenemen.

Schulman bevestigt dat ergens in de eerste helft van 2021 bitcoin via PayPal over de hele wereld beschikbaar zal zijn. Ook wordt ondersteuning voor de Venmo app in 2021 toegevoegd en wordt het mogelijk om bitcoin bij 28 miljoen winkels te besteden. Tevens benadrukt Schulman dat meer cryptocurrencies zullen worden toegevoegd, al noemt hij niet welke.

Dit is slechts het begin van de kansen die we zien nu we nauw samenwerken met toezichthouders om nieuwe vormen van digitale valuta te accepteren.

Waarschijnlijk zullen daar zogenaamde central bank digital currencies (CBDC’s) bijzitten. Steeds meer centrale banken ter wereld overwegen om een CBDC uit te geven, een digitale versie van de nationale valuta. Volgens Schulman is het een kwestie van wanneer en hoe, niet meer of.

Verder meldt Schulman dat klanten staan te popelen om crypto te kopen via PayPal. Hij voegt daaraan toe dat de cryptodiensten uitgebreid zijn en nu beschikbaar zijn voor 10% van Amerikaanse klanten. Ook is het wekelijkse kooplimiet verhoogd van $10.000 naar $15.000.

Onze wachtlijst was twee tot drie keer groter dan we hadden verwacht. We zien dat mensen die al cryptovaluta hebben gekocht, hun wallet meerdere keren per dag openen om te kijken wat er met hun crypto-investeringen gebeurt.

Toch moet men rekening houden met het feit dat PayPal momenteel nog niet toestaat om bitcoin uit de PayPal wallet te halen of bitcoin van een andere wallet naar PayPal over te maken. Het bedrijf verkoopt in die zin eigenlijk “IOU’s.”

Verder meldt PayPal dat het bedrijf nu 361 miljoen actieve gebruikers heeft, een toename van 22% ten opzichte van het vorige kwartaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.636,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.661,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.674,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.717,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.908,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...