Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2020 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2020 14:22

PayPal gaat bitcoin (BTC) en andere crypto verkopen en biedt vanaf 2021 betalingen met crypto aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal gaat bitcoin (BTC) en andere crypto verkopen en biedt vanaf 2021 betalingen met crypto aan

PayPal, het enorm populaire online betaalplatform, stapt eindelijk de cryptocurrency markt in! Dat meldt persbureau Reuters op 21 oktober:


PayPal klanten kunnen binnenkort cryptocurrencies als bitcoin (BTC) via het online betaalsysteem kopen, verkopen en opslaan. Dat betekent dus dat PayPal ook een eigen crypto-wallet zal lanceren.
Voor Amerikaanse klanten zal deze dienst ergens in de komende weken toegankelijk zijn. Andere landen, alsmede Venmo, de mobiele app van PayPal, komen medio 2021 aan de beurt. Het is momenteel nog onbekend wanneer dat zal zijn voor Nederland.
Tevens wordt het vanaf 2021 mogelijk voor klanten om hun crypto te gebruiken als betaalmiddel bij zo’n 26 miljoen winkels die aangesloten zijn bij PayPal. De betalingen zullen worden afgewikkeld in fiatvaluta, dus winkeliers zullen geen crypto ontvangen waarmee ze niets kunnen.
Alhoewel Square en Robinhood het betaalbedrijf al voor waren, kan dit nieuws van grote betekenis zijn voor de crypto-markt en de adoptie ervan. Het bedrijf is namelijk enorm populair met ongeveer 346 miljoen actieve gebruikers, en verwerkte maar liefst $222 miljard aan betalingen in het tweede kwartaal van dit jaar.
PayPal gaat hiervoor de samenwerking aan met met Paxos, uitgever van de Paxos Standard Token (PAX). Naar verluidt worden naast bitcoin (BTC), ook ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), en litecoin (LTC) ondersteund. Tevens zou PayPal inmiddels al de New York Department of Financial Services (NYDFS) vergunning in handen hebben, ook bekend als de BitLicence.
Dan Shulman, president en CEO van PayPal, zegt dat hij hoopt dat de dienst het wereldwijde gebruik van crypto zal aanmoedigen en het zijn netwerk zal voorbereiden op nieuwe digitale valuta die kunnen worden ontwikkeld door centrale banken (CBDC’s) en bedrijven.

We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe PayPal een rol kan spelen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie