Timo Bult Timo Bult
21/10/2020 15:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2020 15:32

Bitcoin (BTC) prijs vestigt nieuwe recordprijs voor 2020! Wat is de reden voor de enorme stijging?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs vestigt nieuwe recordprijs voor 2020! Wat is de reden voor de enorme stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wat een dag was het vandaag! Het goede nieuws stapelde zich op en als klap op de vuurpijl vestigde bitcoin (BTC) een nieuw jaarlijks hoogtepunt. In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is.

Bitcoin (BTC) bullish nieuws stapelt zich op

Er vonden vandaag een aantal zeer positieve ontwikkelingen plaats op de markt. Ten eerste was er natuurlijk de uitbraak boven de $12.000 afgelopen nacht. Dat bleek het begin te zijn van een verdere uitbraak die uiteindelijk leed tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt.
Vervolgens kwam naar buiten dat het Britse fintech-bedrijf Mode Global Holdings PLC bitcoin officieel deel gaat laten uitmaken van zijn reserves. Het bedrijf besloot dit te doen in een poging om het kapitaal van zijn investeerders beter te kunnen beschermen in deze tijd van historisch lage rentes.
Het grootste nieuws van vandaag is toch wel PayPal dat bitcoin en andere cryptocurrencies toe gaat voegen aan zijn platform. Klanten zullen onder andere met cryptocurrencies kunnen betalen bij winkels maar ook crypto kunnen bewaren. Lees hier meer over dit nieuws. 
En hoe reageerde de koers? De bitcoin koers bevond zich zo’n 24 uur geleden nog op een prijsniveau van $11.889 en brak vannacht de $12.000. Na de $12.322 aangetikt te hebben zakte de koers even iets terug, maar het bovenstaande positieve nieuws zorgde voor een nieuwe impuls. Dit keer werd een high van $12.874 bereikt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $12.731 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De laatste keer dat bitcoin zich op dit prijsniveau begaf is alweer meer dan een jaar geleden. Voor de bulls is het nu zaak om de koers stand te laten houden boven $12.500. Op dit moment ligt de eerstvolgende belangrijke weerstand bij $13.000, echter is nu de bevestiging van support bij $12.500 belangrijker om in de gaten te houden!

Word lid van de community

Meepraten over al deze geweldige ontwikkelingen? Word lid van ons gratis Telegram-kanaal of word direct lid van onze Members-omgeving. Hierin vind je allerlei leerzame content, ontvang je trading signals en kan je de discussie aangaan met onze analisten. Benieuwd? Kom 30 dagen gratis rondkijken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie