Bitcoin (BTC) koers boven $12.000 na goed nieuws, analisten niet helemaal overtuigd

Bitcoin (BTC) koers boven $12.000 na goed nieuws, deze analist is niet helemaal overtuigd

Het is de bulls afgelopen nacht gelukt! Bitcoin (BTC) is door de $12.000 gebroken en zet hiermee een volgende positieve stap. Op welke prijsniveaus moeten traders nu letten? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin (BTC) breekt $12.000, markt raakt overbought 

De afgelopen 24 uur waren aardig volatiel voor de bitcoin koers. Zo’n 24 uur geleden was bitcoin nog zo’n $11.700 waard, op het moment van schrijven is dat $12.170 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Bitcoin kon vannacht om 4 uur ’s ochtends uitbreken en steeg vervolgens binnen vier uur tijd naar een high van $12.322. Sindsdien zakt de koers weer wat terug. Positief nieuws omtrent een mogelijk niet stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie lijkt een van de aanstichters te zijn van de rally.

Advertentie

De opwaartse beweging op zich is positief, op basis van het handelsvolume zijn sommige analisten echter niet volledig overtuigd. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe liet een uur geleden in een tweet weten te verwachten dat bitcoin de komende dagen volatieler gaat worden. Daarnaast is hij niet helemaal overtuigd van de uitbraak:

“Nou, de beweging begint vandaag, dus de volatiliteit zal waarschijnlijk ook de komende dagen sterk toenemen.

Nog steeds niet helemaal overtuigd van deze breker door gebrek aan volume.”

Op de lagere tijdsframes is de situatie nu enigszins overbought. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich op de 4-uurs grafiek op 76 en ook op de dagelijkse grafiek betreedt de RSI nu het overbought gebied. Dit is niet gek gezien de snelle opwaartse bewegingen de afgelopen weken.

Het is dan ook goed mogelijk dat de koers in dit prijsgebied consolideert of weer wat terugzakt. Hierbij zou een succesvolle test van de $12.000 als support een positief vervolg zijn.

Altcoins blijven vooralsnog achter, bitcoin dominantie neemt toe

Zoals vaker te zien is bij dit soort bewegingen zakken de meeste altcoins op dit moment wat terug. Dit heeft ermee te maken dat traders hun altcoins omzetten in bitcoin om mee te kunnen liften op de huidige opwaartse beweging. Vaak zie je dat de altcoins vervolgens ook kunnen stijgen zodra bitcoin consolideert of wat terugzakt.

De markt zelf groeide de afgelopen 24 uur alsnog, ondanks de dalende altcoin koersen. Op dit moment zijn alle marktkapitalisaties bij elkaar $372,4 miljard waard, een toename van 1,7%. Deze toename is dus vooral te danken aan de stijging van de bitcoin prijs. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie in het totaal, neemt dan ook flink toe. De bitcoin dominantie is op dit moment 60,6%, een toename van 1,04% over de afgelopen 24 uur!

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.072,60 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.831,20 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.856,90 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.902,20 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws