Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 17:04

70 miljoen mensen kunnen nu bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash kopen via PayPal’s Venmo

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
70 miljoen mensen kunnen nu bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash kopen via PayPal's Venmo

Venmo, de mobiele peer-to-peer (P2P) betaalapp van PayPal, heeft zijn handelsdienst voor cryptocurrencies gelanceerd. Dat kondigt het bedrijf op 20 april aan middels een persbericht.

Het wordt in de komende weken mogelijk voor de meer dan 70 miljoen gebruikers van Venmo om crypto te kopen, verkopen en te bewaren in de betaalapp. Vier verschillende crypto worden in eerste instantie ondersteund: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH).

Venmo is een sociale betaalapp bedoeld voor vrienden en familie om rekeningen te splitsen en gezamenlijk te betalen. De app zal ook instructies en video’s bevatten om mensen die nieuw zijn met crypto op weg te helpen. Venmo is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

“Crypto op Venmo is een nieuwe manier voor de Venmo-gemeenschap om de wereld van crypto te verkennen, binnen de Venmo-omgeving die ze vertrouwen en waarop ze vertrouwen als een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse financiële leven.

Crypto op Venmo helpt onze gemeenschap om cryptocurrencies te leren en te verkennen op een vertrouwd platform en rechtstreeks in de app die ze kennen en waarderen. Ons doel is om onze klanten een gemakkelijk te gebruiken platform te bieden dat het proces van het kopen en verkopen van crypto vereenvoudigt en enkele veelvoorkomende vragen en misvattingen die consumenten mogelijk hebben, ontraadselt.”

Aldus Darrell Esch van Venmo. Venmo werkt net als PayPal samen met de Paxos Trust Company die de onderliggende transacties behandelt. Gebruikers kunnen al vanaf $1 crypto kopen via de Venmo app.

Uit een onderzoek van 2020 bleek dat 30% van Venmo klanten al gestart is met het kopen van crypto of aandelen via de app en 20% begon tijdens de coronapandemie. Kort na de aankondigingen van PayPal om crypto aan te bieden braken de koersen uit, dat lijkt nu echter niet het geval te zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie