Timo Bult Timo Bult
08/06/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2019 09:45

3 gebeurtenissen die een bullrun kunnen veroorzaken op de cryptomarkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
3 gebeurtenissen die een bullrun kunnen veroorzaken op de cryptomarkt

Met de crypto-winter grotendeels achter de rug en de bulls die de overhand lijken te krijgen, zijn er een aantal dingen waar crypto traders zich op verheugen. Een aantal gebeurtenissen kunnen er namelijk voor gaan zorgen dat verschillende altcoins flink in waarde gaan stijgen.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Litecoin (LTC) halving event

Zoals Crypto Insiders eerder schreef; het halving event van litecoin (LTC) kan er wel eens voor gaan zorgen dat de litecoin koers flink gaat stijgen. De effecten ervan zijn nu al te zien. Zo staat litecoin sinds het begin van dit jaar al met 283% in de plus!
Tijdens de halving wordt de beloning voor miners die met succes een block voor de blockchain minen gehalveerd. De grootste reden dat dit gebeurt is om inflatie tegen te gaan. Door de afnemende invoer van nieuwe litecoins en een gelijkblijvende vraag zal de koers dus mogelijk gaan stijgen. Fear of missing out (FOMO) kan daar nog een schepje bovenop doen aangezien veel traders een graantje mee willen pikken van de mogelijke stijgingen.
De halvering van de mining beloningen zal waarschijnlijk op 6 augustus 2019 plaatsvinden. Op die dag wordt die beloning van 25 naar 12,5 LTC verlaagd.

Advertentie

Ethereum stapt over op proof-of-stake

In 2019 vindt naar verwachting ook de overstap van Ethereum naar het proof-of-stake-protocol (PoS) plaats. Op dit moment implanteert Ethereum nog het proof-of-work-protocol, net zoals Bitcoin.
In een netwerk dat het PoS-protocol implementeert werkt het echter allemaal net iets anders. Zo zijn de miners in dit netwerk “validators“. Zij moeten staken om aanspraak te kunnen maken op de beloningen voor validators. Hoe groter deel een validator van de circulerende ethereum (ETH) heeft, hoe groter de beloning.
Daarnaast kan iemand pas een validator zijn als hij of zij 1.500 ETH in bezit heeft. Al met al zal er dus mogelijk een run op ethereum ontstaan voordat het PoS-protocol wordt geïmplementeerd. Dit zal naar verwachting een stijging in de ethereum koers veroorzaken.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Lancering van Ripple’s Interledger Protocol (ILP)

Tenslotte lanceert Ripple naar verwachting volgend jaar het Interledger Protocol (ILP). Dit protocol maakt het kopen, verkopen en versturen van cryptocurrencies veel gemakkelijker. Zo is het de bedoeling dat elke cryptocurrency met welke fiat-valuta dan ook gekocht kan worden, en dat deze naar alle landen in de wereld en alle blockchains verstuurd kan worden.
Dit zal naar verwachting voor een bullish zetje in de rug zorgen aangezien het gebruik van cryptocurrencies dankzij het ILP enorm wordt vergemakkelijkt. Dit zal dus mogelijk niet alleen voor ripple (XRP) bullish zijn maar ook voor de gehele crypto-industrie.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie