Home Nieuws Altcoin nieuws 3 gebeurtenissen die een bullrun kunnen veroorzaken op de cryptomarkt

3 gebeurtenissen die een bullrun kunnen veroorzaken op de cryptomarkt

Met de crypto-winter grotendeels achter de rug en de bulls die de overhand lijken te krijgen, zijn er een aantal dingen waar crypto traders zich op verheugen. Een aantal gebeurtenissen kunnen er namelijk voor gaan zorgen dat verschillende altcoins flink in waarde gaan stijgen.

Litecoin (LTC) halving event

Zoals Crypto Insiders eerder schreef; het halving event van litecoin (LTC) kan er wel eens voor gaan zorgen dat de litecoin koers flink gaat stijgen. De effecten ervan zijn nu al te zien. Zo staat litecoin sinds het begin van dit jaar al met 283% in de plus!

- Advertentie -

Tijdens de halving wordt de beloning voor miners die met succes een block voor de blockchain minen gehalveerd. De grootste reden dat dit gebeurt is om inflatie tegen te gaan. Door de afnemende invoer van nieuwe litecoins en een gelijkblijvende vraag zal de koers dus mogelijk gaan stijgen. Fear of missing out (FOMO) kan daar nog een schepje bovenop doen aangezien veel traders een graantje mee willen pikken van de mogelijke stijgingen.

De halvering van de mining beloningen zal waarschijnlijk op 6 augustus 2019 plaatsvinden. Op die dag wordt die beloning van 25 naar 12,5 LTC verlaagd.

Ethereum stapt over op proof-of-stake

In 2019 vindt naar verwachting ook de overstap van Ethereum naar het proof-of-stake-protocol (PoS) plaats. Op dit moment implanteert Ethereum nog het proof-of-work-protocol, net zoals Bitcoin.

In een netwerk dat het PoS-protocol implementeert werkt het echter allemaal net iets anders. Zo zijn de miners in dit netwerk “validators“. Zij moeten staken om aanspraak te kunnen maken op de beloningen voor validators. Hoe groter deel een validator van de circulerende ethereum (ETH) heeft, hoe groter de beloning.

Daarnaast kan iemand pas een validator zijn als hij of zij 1.500 ETH in bezit heeft. Al met al zal er dus mogelijk een run op ethereum ontstaan voordat het PoS-protocol wordt geïmplementeerd. Dit zal naar verwachting een stijging in de ethereum koers veroorzaken.

Lancering van Ripple’s Interledger Protocol (ILP)

Tenslotte lanceert Ripple naar verwachting volgend jaar het Interledger Protocol (ILP). Dit protocol maakt het kopen, verkopen en versturen van cryptocurrencies veel gemakkelijker. Zo is het de bedoeling dat elke cryptocurrency met welke fiat-valuta dan ook gekocht kan worden, en dat deze naar alle landen in de wereld en alle blockchains verstuurd kan worden.

Dit zal naar verwachting voor een bullish zetje in de rug zorgen aangezien het gebruik van cryptocurrencies dankzij het ILP enorm wordt vergemakkelijkt. Dit zal dus mogelijk niet alleen voor ripple (XRP) bullish zijn maar ook voor de gehele crypto-industrie.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.182,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.245,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.247,55 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.258,11 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.