Litecoin (LTC) koers stijgt mogelijk na halving event, dit is waarom

Met de aanstaande halving van de beloningen voor litecoin-miners is de verwachting dat litecoin (LTC) flink in waarde gaat stijgen. In dit artikel lees je welke factoren mogelijk invloed gaan hebben op de litecoin koers als gevolg van deze gebeurtenis.

Litecoin is op dit moment de vijfde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en heeft daarmee een marktkapitalisatie van ongeveer $6,3 miljard. Zelfs tijdens de correctie die de meeste cryptocurrencies op dit moment doormaken zag litecoin sinds het begin van 2019 een stijging van maar liefst 204%.

En mogelijk kan het zogenaamde halving event een nog verdere stijging veroorzaken. Wat is een halving event en hoe kan dit invloed hebben op de koers van litecoin?

Het halving event is een mechanisme dat in het blockchain-protocol van een aantal cryptocurrencies is ingebouwd. Naast litecoin heeft ook bitcoin (BTC) een dergelijk mechanisme ingebouwd. Tijdens zo’n event wordt de beloning voor miners gehalveerd om onder andere inflatie tegen te gaan.

In het geval van litecoin betekent dit dat de beloning voor de miners daalt van 25 LTC naar 12,5 LTC. En aangezien de miners de marktmakers zijn kan de halving invloed gaan hebben op de koers.

Als miners dezelfde waarde voor hun werk willen krijgen, zal litecoin dus in principe met 100% moeten stijgen. Echter zal dit waarschijnlijk niet gebeuren, deskundigen verwachten eerder een stijging van zo’n 50% tot 60%. Deze waarschijnlijke stijging zal vooral worden veroorzaakt door het feit dat de instroom van nieuwe litecoins kleiner wordt, terwijl de vraag hetzelfde blijft.

Een factor die invloed heeft op hoe hard de koers zal stijgen is het aantal miners dat besluit er mee te stoppen als gevolg van de lagere beloningen. Dit zou betekenen dat de instroom nog kleiner wordt, wat de prijs een extra boost zal geven.

Begin augustus zal duidelijk worden wat de halving precies gaat betekenen voor litecoin HODLers. Sommige analisten noemen een prijs van $300 per litecoin, wat zou betekenen dat litecoin een van de succesvolste cryptocurrencies van 2019 zou zijn.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.891,91 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.869,69 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.855,64 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.874,26 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.790,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.926,52 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.836,50 Kopen
Laatste nieuws