Timo Bult Timo Bult
06/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2019 06:00

Litecoin (LTC) koers stijgt mogelijk na halving event, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Met de aanstaande halving van de beloningen voor litecoin-miners is de verwachting dat litecoin (LTC) flink in waarde gaat stijgen. In dit artikel lees je welke factoren mogelijk invloed gaan hebben op de litecoin koers als gevolg van deze gebeurtenis.
Litecoin is op dit moment de vijfde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en heeft daarmee een marktkapitalisatie van ongeveer $6,3 miljard. Zelfs tijdens de correctie die de meeste cryptocurrencies op dit moment doormaken zag litecoin sinds het begin van 2019 een stijging van maar liefst 204%.
En mogelijk kan het zogenaamde halving event een nog verdere stijging veroorzaken. Wat is een halving event en hoe kan dit invloed hebben op de koers van litecoin?
Het halving event is een mechanisme dat in het blockchain-protocol van een aantal cryptocurrencies is ingebouwd. Naast litecoin heeft ook bitcoin (BTC) een dergelijk mechanisme ingebouwd. Tijdens zo’n event wordt de beloning voor miners gehalveerd om onder andere inflatie tegen te gaan.
In het geval van litecoin betekent dit dat de beloning voor de miners daalt van 25 LTC naar 12,5 LTC. En aangezien de miners de marktmakers zijn kan de halving invloed gaan hebben op de koers.
Als miners dezelfde waarde voor hun werk willen krijgen, zal litecoin dus in principe met 100% moeten stijgen. Echter zal dit waarschijnlijk niet gebeuren, deskundigen verwachten eerder een stijging van zo’n 50% tot 60%. Deze waarschijnlijke stijging zal vooral worden veroorzaakt door het feit dat de instroom van nieuwe litecoins kleiner wordt, terwijl de vraag hetzelfde blijft.
Een factor die invloed heeft op hoe hard de koers zal stijgen is het aantal miners dat besluit er mee te stoppen als gevolg van de lagere beloningen. Dit zou betekenen dat de instroom nog kleiner wordt, wat de prijs een extra boost zal geven.
Begin augustus zal duidelijk worden wat de halving precies gaat betekenen voor litecoin HODLers. Sommige analisten noemen een prijs van $300 per litecoin, wat zou betekenen dat litecoin een van de succesvolste cryptocurrencies van 2019 zou zijn.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie