Shane Kuijpers
02/01/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2022 19:30

4.400% meer Solana wallet gebruikers in 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
4.400% meer Solana wallet gebruikers in 2021

Foto: Voar CC/Shutterstock

Het zal voor velen geen geheim zijn dat Solana (SOL) in het afgelopen jaar een van de populairste cryptocurrencies is geweest. Solana hanteert een proof-of-history protocol, wat milieuvriendelijk is. Bovendien is de blockchain snel en veilig. Alles bij elkaar heeft dat ervoor gezorgd dat Solana erg gewild is met een prijsstijging van ruim 5.000% als gevolg.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana wallet groeit snel

Phantom is een snelgroeiende wallet dat onderdeel is van het Solana ecosysteem. Gezamenlijk hebben ze een spectaculair 2021 achter de rug. Phantom begon in april met hun beta tests en had in juli zo’n 40.000 actieve gebruikers. Eind december waren dat er 1.800.000, wat neerkomt op een stijging van maar liefst 4.400%.

Advertentie

Staking en NFT’s zitten achter het succes

Er zijn een aantal redenen waarom Solana en Phantom zo succesvol zijn geweest. Zo zitten onder andere staking en NFT’s (non-fungible tokens) achter het succes. Door middel van staking beveiligen gebruikers van Solana het netwerk, maar Solana kiest deze gebruikers wel zelf uit. Nieuwe blocks in de blockchain komen op die manier tot stand. In 2021 is er voor $16.1 miljard aan SOL gestaked op het platform van Phantom, wat de populariteit nog maar eens onderstreept. 

Ook hebben NFT’s een behoorlijke rol gespeeld in het succes van Phantom (en Solana). Gebruikers van de Phantom wallet kunnen NFT’s op de Solana blockchain verhandelen of vasthouden op NFT marktplaatsen als Solanart. Op moment van schrijven zijn daar bijna 542.000 verkopen gedaan met een handelsvolume van ruim 4.500.000 SOL, oftewel zo’n $798 miljoen.

Solana en de metaverse

Solana heeft ook ingezet op de metaverse. Samen met crypto exchange FTX heeft de blockchain flink geïnvesteerd in Web 3 game ontwikkelaars. Solana en FTX hebben samen $100 miljoen ingelegd om metaverse games te laten ontwikkelen. Deze games moeten gaan draaien op de Solana blockchain. Het heeft er dus alle schijn van dat Solana de indrukwekkende lijn van 2021 ook in het komende jaar voort zullen zetten.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie