Erik Juffermans Erik Juffermans
04/02/2024 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2024 12:08

4 altcoins nemen de crypto markt over in Azië

Arbitrum-ARB Axie Infinity-AXS Bitcoin-BTC Ethereum-ETH PlayDapp-PLA Polymesh-POLYX more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Estas altcoins son más populares que BTC y ETH en Corea del Sur

Foto: Nghia Khanh/Shutterstock

De laatste jaren groeit de Zuid-Koreaanse crypto sector in rap tempo, en lokale crypto exchanges beginnen ook steeds toonaangevender te worden op de wereldwijde crypto markt. Opmerkelijk is ook dat Zuid-Koreaanse handelaren in vergelijking tot de norm veel meer risico’s nemen en altcoins prefereren boven de grote jongens zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Dit risicovolle handelsgedrag kan leiden tot sterke groei van bepaalde altcoins vrijwel volledig vanwege de Zuid-Koreaanse handelsactiviteit. Ook deze week steken een aantal altcoins er in Zuid-Korea met kop en schouders bovenuit. Dit blijkt uit data van Upbit, de grootste crypto exchange in het Oost-Aziatische land.

Nederlandse Bitcoin community enthousiast over de gratis crypto mailing
Nederlandse Bitcoin community enthousiast over de gratis crypto mailing

Axie Infinity (AXS)

De eerste coin die een opvallend hoog handelsvolume noteerde was axie infinity (AXS). Met een marktkapitalisatie van bijna $1 miljard is AXS een van de grootste metaverse/gaming crypto projecten. Op Upbit steeg het handelsvolume in de afgelopen 24 uur van AXS met ruim 34 procent. Op andere grote exchanges lag deze stijging grotendeels onder de 5 procent. Dit verschil toont goed het gebrek aan correlatie tussen Zuid-Koreaanse handelsactiviteit en de handelsactiviteit elders.

PlayDapp (PLA)

De tweede altcoin is playdapp (PLA). PLA noteerde in de afgelopen 24 uur op Upbit een fors volume van ruim $700 duizend.  Het volume van PLA op Binance steeg ook iets wat en bedroeg de afgelopen 24 uur $294 duizend. PLA is tevens een project dat zich richt op de gaming sector. Ook heeft het project een eigen NFT (non-fungibel token) marktplaats.

Polymesh (POLYX)

Vervolgens viel ook polymesh (POLYX) op. Polymesh is een blockchain die zich focust op de institutionele sector en richt zich daarbij vooral op het integreren van gereguleerde assets. De afgelopen week nam het handelsvolume van POLYX plotseling snel toe op Upbit. Grote exchanges zoals Binance en HTX volgden vervolgens ook.

Arbitrum (ARB)

De laatste altcoin die het goed deed in Zuid-Korea is de Layer-2 oplossing arbitrum (ARB). Met een marktkapitalisatie van meer dan $2,2 miljard is ARB de grootste altcoin in dit lijstje. Het handelsvolume van ARB steeg vorige week met ruim 200 procent naar een gemiddeld volume per uur van $1 miljoen. Ook op Binance steeg het volume hard.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie