Erik Juffermans Erik Juffermans
04/02/2024 21:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2024 12:08

4 altcoins nemen de crypto markt over in Azië

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Estas altcoins son más populares que BTC y ETH en Corea del Sur

Foto: Nghia Khanh/Shutterstock

De laatste jaren groeit de Zuid-Koreaanse crypto sector in rap tempo, en lokale crypto exchanges beginnen ook steeds toonaangevender te worden op de wereldwijde crypto markt. Opmerkelijk is ook dat Zuid-Koreaanse handelaren in vergelijking tot de norm veel meer risico’s nemen en altcoins prefereren boven de grote jongens zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Dit risicovolle handelsgedrag kan leiden tot sterke groei van bepaalde altcoins vrijwel volledig vanwege de Zuid-Koreaanse handelsactiviteit. Ook deze week steken een aantal altcoins er in Zuid-Korea met kop en schouders bovenuit. Dit blijkt uit data van Upbit, de grootste crypto exchange in het Oost-Aziatische land.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Axie Infinity (AXS)

De eerste coin die een opvallend hoog handelsvolume noteerde was axie infinity (AXS). Met een marktkapitalisatie van bijna $1 miljard is AXS een van de grootste metaverse/gaming crypto projecten. Op Upbit steeg het handelsvolume in de afgelopen 24 uur van AXS met ruim 34 procent. Op andere grote exchanges lag deze stijging grotendeels onder de 5 procent. Dit verschil toont goed het gebrek aan correlatie tussen Zuid-Koreaanse handelsactiviteit en de handelsactiviteit elders.

PlayDapp (PLA)

De tweede altcoin is playdapp (PLA). PLA noteerde in de afgelopen 24 uur op Upbit een fors volume van ruim $700 duizend.  Het volume van PLA op Binance steeg ook iets wat en bedroeg de afgelopen 24 uur $294 duizend. PLA is tevens een project dat zich richt op de gaming sector. Ook heeft het project een eigen NFT (non-fungibel token) marktplaats.

Polymesh (POLYX)

Vervolgens viel ook polymesh (POLYX) op. Polymesh is een blockchain die zich focust op de institutionele sector en richt zich daarbij vooral op het integreren van gereguleerde assets. De afgelopen week nam het handelsvolume van POLYX plotseling snel toe op Upbit. Grote exchanges zoals Binance en HTX volgden vervolgens ook.

Arbitrum (ARB)

De laatste altcoin die het goed deed in Zuid-Korea is de Layer-2 oplossing arbitrum (ARB). Met een marktkapitalisatie van meer dan $2,2 miljard is ARB de grootste altcoin in dit lijstje. Het handelsvolume van ARB steeg vorige week met ruim 200 procent naar een gemiddeld volume per uur van $1 miljoen. Ook op Binance steeg het volume hard.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie