Timo Bult Timo Bult
16/03/2019 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2019 13:30

5 cryptocurrency-projecten om de komende tijd in de gaten te houden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
5_cryptocurrency_projecten_om_de_komende_tijd_in_de_gaten_houden

Toen eind 2017 de cryptocurrency-markt ontplofte als gevolg van een mega-hype, verdienden sommige investeerders miljoenen. Kleine projecten hielden Initial Coin Offerings (ICO’s), waarna de koersen van de tokens van deze projecten als raketten naar de maan vlogen. Nu zijn er kleine signalen dat er weer een altcoin seizoen voor de deur staat. En daarom hier vijf cryptocurrency-projecten om goed in de gaten te houden, mocht het altcoin seizoen weer aanbreken.

Man kocht 73 verschillende crypto’s, nu al op 160% winst
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

1. Stellar Lumens (XLM)

Het betalingsnetwerk van Stellar heeft de afgelopen maanden flink wat vooruitgang geboekt, en dat is ook terug te zien aan de koers van de native cryptocurrency van het platform, XLM. Het Duitse Bitbond hield daarnaast zijn security token offering (STO) op de blockchain van Stellar. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat meer bedrijven hetzelfde besluiten te doen. Ook werkt het samen met reuzen als IBM aan verschillende projecten. En daarom is Stellar Lumens een van de crypto-projecten die wel eens flink kan gaan groeien in een eventuele bullmarkt.

Advertentie

2. ChainLink (LINK)

ChainLink is een project dat smart contracts wil revolutioneren. Dit wil het doen door ontwikkelaars toe te staan zogenaamde gedecentraliseerde oracles te ontwikkelen. Daarmee kan blockchain worden verbonden met externe datastromen. Als ChainLink zich aan de beloften houdt die het op zijn roadmap maakt, dan is ook ChainLink een project om goed in de gaten te houden.

Terra’s Do Kwon nu een jaar in de bak: dit is het bizarre verhaal
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

3. Cardano (ADA)

Cardano is nog zo’n crypto-project dat op weg lijkt te zijn naar groot succes. Het project publiceerde onlangs een document waarin het demonstreert hoe proof-of-stake sidechains met Cardano kunnen werken. Gezien de grote ontwikkelingen en verwachtingen mag Cardano zeker niet vergeten worden als er een nieuwe crypto-gekte uitbreekt.

Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

4. Maker (MKR)

Maker is een crypto-project met twee tokens. MKR is de governance token waarmee bijvoorbeeld ook transactiekosten worden betaald. Daarnaast is er het Dai (DAI) token, wat een stablecoin is. Een van de use cases van Maker is het uitgeven van leningen op basis van de DAI stablecoin. Iets wat het afgelopen jaar enorm populair bleek binnen de Ethereum-community.

Nieuwe ontwikkeling voor TRON: plannen bekendgemaakt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

5. Tezos (XTZ)

Tezos is een project dat vergeleken kan worden met het Ethereum-netwerk. Op de blockchain kunnen dApps en smart contracts gehost worden. Het project begint vaart te maken, zeker nu de vastgoedbeheerder Elevated Returns aankondigde dat het een STO via het Tezos netwerk zal gaan houden. Kortom, Tezos lijkt net als de vier voorgaande projecten een slapende reus.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie