Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

5 cryptocurrency-projecten om de komende tijd in de gaten te houden

Toen eind 2017 de cryptocurrency-markt ontplofte als gevolg van een mega-hype, verdienden sommige investeerders miljoenen. Kleine projecten hielden Initial Coin Offerings (ICO’s), waarna de koersen van de tokens van deze projecten als raketten naar de maan vlogen. Nu zijn er kleine signalen dat er weer een altcoin seizoen voor de deur staat. En daarom hier vijf cryptocurrency-projecten om goed in de gaten te houden, mocht het altcoin seizoen weer aanbreken.

1. Stellar Lumens (XLM)

Het betalingsnetwerk van Stellar heeft de afgelopen maanden flink wat vooruitgang geboekt, en dat is ook terug te zien aan de koers van de native cryptocurrency van het platform, XLM. Het Duitse Bitbond hield daarnaast zijn security token offering (STO) op de blockchain van Stellar. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat meer bedrijven hetzelfde besluiten te doen. Ook werkt het samen met reuzen als IBM aan verschillende projecten. En daarom is Stellar Lumens een van de crypto-projecten die wel eens flink kan gaan groeien in een eventuele bullmarkt.

2. ChainLink (LINK)

- Advertentie -

ChainLink is een project dat smart contracts wil revolutioneren. Dit wil het doen door ontwikkelaars toe te staan zogenaamde gedecentraliseerde oracles te ontwikkelen. Daarmee kan blockchain worden verbonden met externe datastromen. Als ChainLink zich aan de beloften houdt die het op zijn roadmap maakt, dan is ook ChainLink een project om goed in de gaten te houden.

3. Cardano (ADA)

Cardano is nog zo’n crypto-project dat op weg lijkt te zijn naar groot succes. Het project publiceerde onlangs een document waarin het demonstreert hoe proof-of-stake sidechains met Cardano kunnen werken. Gezien de grote ontwikkelingen en verwachtingen mag Cardano zeker niet vergeten worden als er een nieuwe crypto-gekte uitbreekt.

4. Maker (MKR)

Maker is een crypto-project met twee tokens. MKR is de governance token waarmee bijvoorbeeld ook transactiekosten worden betaald. Daarnaast is er het Dai (DAI) token, wat een stablecoin is. Een van de use cases van Maker is het uitgeven van leningen op basis van de DAI stablecoin. Iets wat het afgelopen jaar enorm populair bleek binnen de Ethereum-community.

5. Tezos (XTZ)

Tezos is een project dat vergeleken kan worden met het Ethereum-netwerk. Op de blockchain kunnen dApps en smart contracts gehost worden. Het project begint vaart te maken, zeker nu de vastgoedbeheerder Elevated Returns aankondigde dat het een STO via het Tezos netwerk zal gaan houden. Kortom, Tezos lijkt net als de vier voorgaande projecten een slapende reus.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.311,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.358,68 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.376,75 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.377,78 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.423,78 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...