Timo Bult Timo Bult
30/12/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2021 07:04

Actieve Ethereum gebruikers kunnen gratis crypto claimen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Yuttapol Phetkong/Shutterstock

De meest actieve Ethereum (ETH) gebruikers kunnen vanaf nu gratis GAS tokens claimen. De tokens worden uitgegeven door de Gas DAO, een soort lobbygroep voor de meest actieve Ethereum gebruikers met als doel hun belangen te beschermen. De DAO werd opgezet naar aanleiding van de hoge transactiekosten op Ethereum.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

643.000 Ethereum gebruikers komen in aanmerking

Niet alle Ethereum gebruikers kunnen helaas meedoen. Het project heeft een ondergrens ingesteld door te kijken naar de totale transactiekosten die gebruikers hebben betaald. Betaalden zij in totaal meer dan $1.559 aan transactiekosten dan kunnen zij nu gratis GAS tokens claimen.

Het bedrag van $1.559 is waarschijnlijk een knipoog naar de recente Ethereum Improvement Proposal 1559. Sinds die update wordt een deel van de transactiekosten vernietigd om de kosten voorspelbaarder te maken.

Gas DAO heeft uiteindelijk een simpel doel:

“Om de hartslag en stem zijn van de actieve gebruikers van het Ethereum-netwerk door middel van on- en off-chain governance, gelanceerd als een gedecentraliseerde autonome organisatie”

Advertisement

Té duur om te claimen

Tot nu toe hebben 28.700 ETH bezitters GAS tokens geclaimd. Zo werden zojuist 12.000 tokens door iemand geclaimd. Maar met de huidige waarde van de altcoin komt de totale waarde hiervan uit op slechts $2.

Hier en daar verschijnen dan ook berichten dat het op dit moment ironisch genoeg te duur is om de tokens te claimen. De transactiekosten op Ethereum zijn namelijk te hoog om het enigszins rendabel te maken.

Het token lijkt daarnaast negatieve effecten te ondervinden van de airdrop. Veel mensen die GAS tokens geclaimd hebben lijken deze direct te dumpen met als gevolg een dalende koers. GAS staat op het moment van schrijven over de afgelopen 24 uur ruim 50% in de min.

Ethereum transactiekosten zijn zeer hoog omdat er veel gebruikers zijn en de decentralized finance (DeFi) sector bijzonder populair zijn op het netwerk. De ontwikkelaars achter het project willen dit probleem in 2022 echter grotendeels gaan verhelpen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement