Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2021 20:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2021 20:35

Let op deze bullish ‘katalysator’ voor ethereum in 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto door maytikka/Shutterstock.com

 

De op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH) heeft het afgelopen jaar erg mooie dingen laten zien. De koers is gestegen tot astronomische hoogtes en het heeft de laatste maanden zelfs een behoorlijke inhaalslag ten opzichte van bitcoin (BTC) gemaakt. Volgens macro analist Lyn Alden is er een signaal op de merken die kan suggereren dat deze trend in 2022 voortgezet zal worden.

Beruchte oprichter Terra-netwerk aansprakelijk gesteld in fraudezaak
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

ETH staking

In een interview met het YouTube kanaal Investing Made Simple verklaart Alden dat er een vrij onopgemerkte reden bestaat dat de koers van ethereum in 2022 een grote impuls gaat krijgen.

Ze heeft het hier over het Ethereum 2.0 staking contract. Hier worden ether tokens grootschalig vastgezet in de aanloop aanloop naar de langverwachte ETH 2.0 merge. Deze tokens staan vast totdat deze merge daadwerkelijk plaats heeft gevonden ergens in het eerste of tweede kwartaal van 2022.

Deze merge is feitelijk de langverwachte ETH 2.0 update. Op dat moment zal het netwerk ook overstappen van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model.

Volgens haar kan het vastzetten van grote hoeveelheden ether tokens werken als een soort katalysator. Er wordt namelijk een illiquide aanbod van ether tokens gemaakt door het ETH 2.0 staking contract. Ether tokens die hier worden vastgezet worden feitelijk verwijderd uit de circulatie.

Ether tokens in omloop

Zowel bitcoin als ethereum worden in een vrij rap tempo van de grote crypto exchanges gehaald. Uiteraard is dit een bullish signaal, maar dit effect wordt bij ethereum nog sterker door het feit dat een deel van deze ether tokens dus wordt vastgezet in het staking contract.

Volgens Etherscan hebben crypto investeerders op dit moment zo’n 8,8 miljoen ether tokens vastgezet in het contract. Deze ether tokens hebben een marktwaarde van maar liefst $35 miljard!

Lyn Alden erkent dat deze enorme hoeveelheid ether tokens ook voor een mogelijk gevaar voor de ethereum koers kan zorgen. Zodra de ETH 2.0 merge plaatsvindt komen al deze vastgezette ether tokens namelijk vrij. Deze enorme plotselinge stijging van de liquiditeit zou voor een significante sell-off kunnen zorgen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie