Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 14:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 12:13

AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI crypto stelen de show dankzij nieuwsontwikkelingen

Foto: Zixp/Shutterstock

De cryptomarkt kleurt voorzichtig groen, maar op artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, gebaseerde cryptomunten noteren significante stijgingen de afgelopen dagen. Bepaalde ontwikkelingen hebben de hype omtrent AI nieuw leven ingeblazen, en dat is duidelijk zichtbaar in de koersontwikkelingen van AI-crypto’s.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

AI crypto gaan als een raket

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in de wereld van kunstmatige intelligentie. Zo heeft OpenAI, het bedrijf achter de razendpopulaire AI-chatbot ChatGPT, afgelopen weekend haar CEO Sam Altman ontslagen. Vandaag heeft de CEO van Microsoft, Satya Nadella, bekendgemaakt dat Altman is aangetrokken om ”een nieuw geavanceerd AI-onderzoeksteam te leiden”.

Ook liet Elon Musk deze zondag weten dat aandeelhouders van X Corp, het voormalige Twitter, een belang van 25 procent zullen krijgen in het in juli gelanceerde kunstmatige intelligentiebedrijf xAI. xAI is eerder deze maand begonnen met het testen van zijn Grok chatbot, die de strijd met ChatGPT aan moet gaan.

Al met al heeft AI weer wat aandacht verworven en dit heeft een positief effect nagelaten op de koersen van gerelateerde altcoins.

Fetch.ai staat met een stijging van bijna 18 procent op de 3e plek wat betreft de hardste stijgers van vandaag binnen de top 100 cryptomunten. Andere AI-munten die hard zijn gestegen zijn ocean protocol (OCEAN), singularityNET (AGIX) en bittensor (TAO), die respectievelijk 19,84, 14,43 en 9,25 procent hebben gewonnen in de afgelopen 24 uur.

Uit data van CoinGecko blijkt dat alle AI-gerelateerde cryptomunten tezamen een waardestijging van 12,2 procent hebben meegemaakt. Dit brengt de totale marktkapitalisatie op 6,83 miljard dollar.

Advertisement

GROK meme crypto

De lancering van Grok, van ongeveer twee weken geleden, bleef niet onopgemerkt binnen de crypto-wereld. In een mum van tijd verschenen er talloze nieuwe memecoins die stuk voor stuk verwezen naar de nieuwe chatbot.

Een van de grootste van deze tokens, GROK, bleek uitgebracht te zijn door oplichters. In korte tijd steeg de waarde van deze memecoin met meer dan 30 duizend procent. Toen de oplichterij echter aan het licht werd gebracht, kreeg de waarde van GROK flinke tikken te verduren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement