Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 12:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 11:47

AI kan crypto totaal op zijn kop zetten, zegt Nvidia CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nvidia-NVDA-AI

Foto: Shutterstock/Below the Sky

De cryptosector staat wellicht op het punt mogelijk een significante transformatie te ondergaan. De CEO van Nvidia, Jensen Huang, heeft onlangs een visie gedeeld waarin AI-technologie de manier waarop we met crypto omgaan totaal op de schop kan gaan nemen.

Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn sinds april gelanceerd
Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn sinds april gelanceerd

De belofte van AI in crypto

Tijdens zijn toespraak op de Nvidia GTC-ontwikkelaarsconferentie in San Jose op 20 maart, besprak Huang het concept van kunstmatige algemene intelligentie (AGI) en de uitdagingen die het met zich meebrengt. AGI’s bestaan op dit moment nog niet, maar volgens Huang zullen dergelijke geavanceerde AI’s binnen 5 jaar op de markt verschijnen.

“Als we AGI specificeren als iets heel specifieks, een set tests waarbij een softwareprogramma het heel goed kan doen – of misschien wel 8% beter dan de meeste mensen – dan denk ik dat we daar binnen 5 jaar zullen zijn.”

Een AGI is naar verwachting net zo intelligent als een mens en kan dus ook veel meer dan de AI-modellen waar we nu al veel mee in aanraking komen, zoals ChatGPT en Google’s Gemini. Deze AI’s zijn nog enorm gelimiteerd en kunnen in principe niet ‘zelf denken’.

Momenteel kampen AI’s ook nog met het probleem van “hallucinaties”. Dit laatste verwijst naar situaties waarin AI-modellen nieuwe, onjuiste informatie genereren die niet in hun datasets voorkomt. Een AGI moet zelf onderzoek kunnen doen naar de waarheid van uitspraken die het doet of opdrachten die het uitvoert. Zodra het probleem van hullucinerende AI-modellen wordt opgelost, is de weg vrij voor de komst van AGI’s zegt Huang.

“Voeg een regel toe: Voor elk antwoord moet je het antwoord opzoeken. De AI moet niet alleen antwoorden; het moet eerst onderzoek doen om te bepalen welke antwoorden het beste zijn.”

Advertentie

Een revolutionaire verandering in cypto handel

Deze implicaties van deze aanpak zijn verreikend. In de financiële wereld en de crypto industrie, waar nauwkeurigheid het verschil kan betekenen tussen winst en verlies, kan dit de functionaliteit van generatieve AI-systemen drastisch verbeteren.

Denk aan trading bots die, vrij van de last van hallucinaties, in staat zouden zijn om zelfstandig handelstransacties uit te voeren en financiële aanbevelingen te doen zonder menselijke tussenkomst. Dit concept van volledig geautomatiseerde handel klinkt misschien futuristisch, maar het kan snel realiteit worden als Huang’s oplossing succesvol wordt geïmplementeerd.

De belofte van een toekomst waarin kunstmatige intelligentie een centrale rol speelt in de crypto handel is ongetwijfeld opwindend, maar ook beangstigend. Het heeft namelijk de potentie om het investeren en handelen in cryptocurrencies voor mensen met toegang tot een AGI exponentieel makkelijker te maken. Echter, zoals met elke innovatie is voorzichtigheid geboden. De crypto gemeenschap blijft waakzaam, klaar om de kansen te grijpen die door AI of de komst van AGI’s worden geboden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie