Thom Derks Thom Derks
01/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:32

AI munt op Cardano stijgt hard na Elon Musk uitspraken over ChatGPT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Criptomoneda de IA de Cardano se dispara tras comentarios de Elon Musk

Foto:

Kunstmatige intelligentie is helemaal hot op dit moment, dankzij toepassingen als ChatGPT en programma’s waarmee je afbeeldingen kunt genereren. Wat dat betreft is het geen verrassing dat juist nu een altcoin doorbreekt die zich focust op kunstmatige intelligentie. Het gaat om SingularityNET (AGIX) dat als gevolg van geruchten rondom Elon Musk explodeerde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk en kunstmatige intelligentie

Dit weekend vertelde Elon Musk aan zijn volgers dat hij zich soms zorgen maakt over de opkomst van kunstmatige intelligentie. Hierbij legt hij de focus met name op Artificial General Intelligence (AGI), wat een vorm van kunstmatige intelligentie is die alles zou moeten kunnen. In feite zou dat werken als een menselijk brein, maar dan met oneindig meer capaciteit.

In theorie kan dat heel gevaarlijk zijn en Musk maakt zich daar dus ook zorgen over. Al geeft hij in het bericht ook aan dat hij de ontdekking hiervan liever meemaakt, dan dat het na zijn tijd zou gebeuren.

Een dag later wist The Information te meldden dat Musk met het idee speelt om een nieuwe versie van ChatGPT te ontwikkelen. Met dat idee zou hij inmiddels al naar een groep onderzoekers gestapt zijn, om het te delen en hun daarvoor te enthousiasmeren. Als de verhalen kloppen, dan richt Musk zich op Igor Babuschkin, die eerder voor DeepMind werkte, een AI-firma die verkocht is aan Alphabet (Google).

Advertentie

Je weet hoe crypto werkt

We weten inmiddels allemaal hoe de crypto wereld werkt. Als er geruchten over een bepaalde technologie rondgaan omtrent figuren als Elon Musk, dan duurt het niet lang voordat de tokens beginnen te vliegen. In principe hebben deze geruchten helemaal niets te maken met SingularityNET, maar de koers schiet wel omhoog.

AGIX is oorspronkelijk gebouwd op Ethereum (ETH), voordat het uiteindelijk de overstap naar Cardano (ADA) maakte. Het project is een op blockchain technologie gebaseerde marktplaats voor diensten rondom kunstmatige intelligentie.

Hierbij kun je onder andere denken aan individuele AI-algoritmen of losstaande AI-toepassingen. In minder dan twee dagen tijd schoot de AGIX token uiteindelijk van 0,38 dollar naar de huidige 0,533 dollar. Daarmee is het in de afgelopen zeven dagen goed voor een stijging van 38,03 procent.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie