Roy van Krieken Roy van Krieken
21/02/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 16:30

Let op: ‘ChatGPT’ scam crypto duiken massaal op

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Iryna Imago / Shutterstock.com

Het razendpopulaire artificial intelligence (AI) platform ChatGPT beoogt een ware revolutie te ontketenen, en dit is niet onopgemerkt gebleven. AI in het algemeen is vandaag de dag een onderwerp waar ook binnen de crypto gemeenschap een enorme hoeveelheid hype mee gemoeid gaat. Helaas heeft dergelijke hype ook altijd een keerzijde. Het blijkt nu dat er een grote hoeveelheid scam tokens op de markt komen die proberen te profiteren van de populariteit van ChatGPT.

Gebruikers kunnen nu met toncoin betalen op Telegram
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BingChatGPT

Het blockchain security bedrijf Peckshield is tientallen scam projecten op het spoor gekomen die allemaal in de naam ‘BingChatGPT’ hebben staan. Het gaat volgens Peckshield vaak om zogeheten honeypot scams. Dat zijn scams waarbij goedgelovige investeerders worden overtuigd om tokens te kopen met ether (ETH), maar vervolgens kunnen zij deze tokens niet meer verkopen. Uiteindelijk gaan de oprichters van de scam projecten er met al het geld vandoor.

Peckshield heeft in ieder geval ook al twee projecten opgespoord waarvan de waarde op dit moment al met 100% is gekelderd. Dat waren zeer waarschijnlijk pump and dump scams. Hier wordt de prijs van een token kunstmatig omhoog gepompt, waarna de oprichters hun grote hoeveelheid tokens dumpen waardoor de koers vaak helemaal tot $0 instort.

Een enkele oplichter, of groep van oplichters, is volgens Peckshield verantwoordelijk voor het lanceren van tientallen ‘BingChatGPT’ scams. 

Hoewel PeckShield niet verklaarde waarom de scammers de naam BingChatGPT gebruiken voor hun tokens, zouden de oplichters kunnen proberen te profiteren van de recente aankondiging OpenAI’s ChatGPT technologie zal worden geïntegreerd in Bing en Microsoft’s Edge webbrowser.

Crypto scams in 2022

Helaas zijn de bovenstaande scams slechts een voorbeeld van een veelvoorkomend fenomeen in de crypto markt. Nog altijd zien scammers de crypto markt als een uitstekende en makkelijke prooi.

Onlangs was in het altcoin nieuws te lezen dat in 2022 maar liefst 25% van alle nieuwe cryptocurrencies niets meer dan scams waren. Veelal ging het hier dan over de zogeheten pump and dumps. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie