Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 19:04

Al meer dan $100 miljoen aan ethereum (ETH) vernietigd sinds London update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Al meer dan $100 miljoen aan ethereum (ETH) vernietigd sinds London update

Maar liefst $100 miljoen aan ethereum (ETH) tokens zijn in minder dan een week vernietigd sinds de grote ‘London’ update. Dat blijkt uit gegevens van onder andere Etherchain en Ultrasound.money.

Afgelopen donderdag voerde het Ethereum netwerk een langverwachte hard fork uit die een aantal nieuwe Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) introduceerde, waaronder EIP-1559.

EIP-1559 introduceerde een basistarief voor transactiekosten op Ethereum. Dit tarief is afhankelijk van de drukte op het netwerk en wordt na een transactie direct en automatisch vernietigd. Sinds de update zijn al meer dan 32.000 ETH vernietigd, ter waarde van iets meer dan $100 miljard.

Vooral de relatief nieuwe decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten dragen hier groots aan bij. OpenSea, Uniswap en Axie Infinity zien momenteel hoge volumes en zorgen daarom voor een enorm hoge zogeheten burn rate.

Afgelopen week is de ether koers van ongeveer $2.500 naar $3.200 gestegen, dat is een stijging van mar liefst 28%. Toch is het moeilijk te zeggen of de burn rate hier verantwoordelijk voor was, de koers begon namelijk al samen met bitcoin rond 20 juli te stijgen.

Overigens neemt het aanbod van ether voorlopig nog niet af. Toch zijn er volgens de ‘ETH Burn Bot’ al meerdere momenten geweest waar het aanbod wel degelijk afnam, maar over het algemeen wordt nog steeds meer ETH aangemaakt via block rewards dan via het basistarief worden vernietigd.

Voordat ether ook daadwerkelijk deflatoir wordt, zullen we moeten wachten tot de zogeheten “merge,” of fusie, van het huidige Ethereum netwerk met de Beacon chain van Ethereum 2.0. Oprichter Vitalik Buterin meldde kortgeleden dat hij verwacht dat dit over een half jaar zal gebeuren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie