Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Altcoin seizoen aanstaande? Deze technische indicatoren zeggen van wel!

De bitcoin (BTC) dominantie bereikte de afgelopen maanden een niveau dat voor het laatst begin 2017 werd gezien. Kortom, de altcoins verloren ten opzichte van bitcoin (BTC) veel waarde. Verschillende analisten verwachten nu echter dat het nu de beurt aan de altcoins is om flink te gaan stijgen.

Het afgelopen jaar steeg de bitcoin dominantie van 50% naar de 70%. De altcoins leiden enorm en lijken in tegenstelling tot bitcoin nauwelijks te zijn hersteld van de crypto-winter. Een aantal technische indicatoren laten zien dat dit wel eens kan gaan veranderen.

- Advertentie -

crypto_insiders_telegram_bannerDe bekende analist Willy Woo toont middels een afbeelding op Twitter dat de altcoin-bitcoin marktkapitalisatie ratio mogelijk support kan gaan vinden. Ook de ratio tussen de altcoin en bitcoin-handelsvolumes laten eenzelfde signaal zien:

Na het bloedbad bij de shitcoins zijn de alts op weg naar een support-regio. De bovenste lijn is de Alt Cap tot BTC Cap Ratio (een alternatief voor dominantie). Onderste lijn is de verhouding tussen het Alt-marktvolume en het BTC-volume op de exchanges.

Een andere analist, WelsonTrader genaamd, merkt hetzelfde patroon op. De bitcoin dominantie komt op dit moment weerstand tegen terwijl de marktkapitalisatie bij de altcoins juist mogelijk support vindt.

Kortom, mocht de geschiedenis zich herhalen dan kan de marktkapitalisatie van de altcoins mogelijk weer gaan stijgen. En mogelijk zien we dus de komende tijd een nieuw alt-seizoen aanbreken!

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.324,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.192,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.268,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.275,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.192,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.268,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.275,10 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.324,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...