Timo Bult Timo Bult
22/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:43

Altcoin seizoen aanstaande? Deze technische indicatoren zeggen van wel!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoin-seizoen aanstaande? Deze technische indicatoren zeggen van wel!

De bitcoin (BTC) dominantie bereikte de afgelopen maanden een niveau dat voor het laatst begin 2017 werd gezien. Kortom, de altcoins verloren ten opzichte van bitcoin (BTC) veel waarde. Verschillende analisten verwachten nu echter dat het nu de beurt aan de altcoins is om flink te gaan stijgen.
Het afgelopen jaar steeg de bitcoin dominantie van 50% naar de 70%. De altcoins leiden enorm en lijken in tegenstelling tot bitcoin nauwelijks te zijn hersteld van de crypto-winter. Een aantal technische indicatoren laten zien dat dit wel eens kan gaan veranderen.
crypto_insiders_telegram_bannerDe bekende analist Willy Woo toont middels een afbeelding op Twitter dat de altcoin-bitcoin marktkapitalisatie ratio mogelijk support kan gaan vinden. Ook de ratio tussen de altcoin en bitcoin-handelsvolumes laten eenzelfde signaal zien:

Na het bloedbad bij de shitcoins zijn de alts op weg naar een support-regio. De bovenste lijn is de Alt Cap tot BTC Cap Ratio (een alternatief voor dominantie). Onderste lijn is de verhouding tussen het Alt-marktvolume en het BTC-volume op de exchanges.


Een andere analist, WelsonTrader genaamd, merkt hetzelfde patroon op. De bitcoin dominantie komt op dit moment weerstand tegen terwijl de marktkapitalisatie bij de altcoins juist mogelijk support vindt.
https://twitter.com/WelsonTrader/status/1164429607006810112
Kortom, mocht de geschiedenis zich herhalen dan kan de marktkapitalisatie van de altcoins mogelijk weer gaan stijgen. En mogelijk zien we dus de komende tijd een nieuw alt-seizoen aanbreken!
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie