David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
19/08/2019 11:49 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:40 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: En nu doorzetten!

icon-columns
Columns
wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_en_nu_doorzetten_column

De grafieken voorspelden slecht weer afgelopen week en slecht weer werd het toen dinsdag de 50 dagen Moving Average (MA) geen support meer wist te bieden en de koers naar beneden dook. Vanaf dat moment ging het even hard maar de koers wist haar support te vinden op $9.470 op Coinbase en maakte daarmee wederom een hogere low. Na regen komt zonneschijn en na dips komen rallies en dat zagen we gisteren dan ook massaal gebeuren. Na een dag met double-digit losses kleurden de markten groen en lieten de bulls zien dat ze nog lang niet weg zijn. Hoewel de koers van bitcoin (BTC) nog steeds consolideert en de afgelopen weken meerdere malen een flinke dip liet zien, is een upward sloping support-lijn nu goed zichtbaar op de grafiek. Keer op keer maakt de koers van bitcoin een hogere low en dat is bullish, maar terwijl de markten groen zijn is dit wel het moment voor de bulls om door te pakken want anders gaan we denk ik echt naar de $8.000-zone. Laten we de dagelijkse grafiek er eens bij pakken!
wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_en_nu_doorzetten_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse bitcoin grafiek – Coinbase
In de bovenstaande dagelijkse grafiek is goed te zien hoe de hogere lows van de afgelopen tijd het zelfvertrouwen van de bulls versterkt. Tegelijkertijd zien we ook dat de Stoch-RSI dan eindelijk haar cycle heeft voltooid en op dit moment bezig is om bullish om te rollen. De RSI heeft een waarde van rond de 50 en vond meerdere malen support op het niveau van 40 en ook de Commodity-Channel-Index wijst ook weer naar boven. Het is een bullish plaatje en met het recente nieuws omtrent Bakkt kijken we mogelijk naar de launchpad voor een nieuwe yearly high! Maar goed, Rocky zou zeggen: “The world ain’t all sunshine and rainbows” en dat is nu ook het geval. De set-up voor een bullish vervolg uit de huidige consolidatie ziet er goed uit maar er zijn ook een aantal uitdagingen die, als die nu niet worden overwonnen, het plaatje snel erg bearish kunnen maken. 
wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_en_nu_doorzetten_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse bitcoin grafiek – Coinbase
Het voornaamste risico zie ik op dit moment in de weerstand van de 50 dagen MA: onze magische lijn van de afgelopen maanden. De koers dient een close te maken boven dit trendniveau en haar support te vinden op dit trend niveau als minimale vereiste om de rally voort te zetten. Terwijl ik dit schrijf wordt dit gevecht uitgevoerd. De koers schuurt tegen de 50 dagen MA en heeft – tot op heden – dit niveau niet kunnen breken. Het tweede risico is dat de 50 dagen MA voor het eerst sinds eind februari dit jaar downward sloping is! Dit is normaliter een big no-no voor mij. Zeker na de grote ranges die we zagen op 26 en 27 juli (voor mij een belangrijk verkoopsignaal voor korte termijn trades) en de lagere highs die daarop volgden. Echter, gezien de gehele status van de markt die in mijn optiek bullish fundamentals toont op het moment en het feit dat de koers van bitcoin steeds hogere lows maakt, maakt dat ik het risico van de voorgaande bearish signalen iets afwaardeer. De 50 dagen MA kan namelijk op dit moment vrij eenvoudig weer upward sloping worden indien de koers de 50 dagen MA breekt en haar rally voort zet. Daarnaast zijn de andere belangrijke MA’s (bijvoorbeeld de 21 weken MA) nog altijd upward sloping en laten die een stabiele stijging zien. 
Maar goed, dan moet de 50 dagen MA dus wel worden gebroken! No break, no party en indien de 50 dagen MA niet vandaag of morgen wordt gebroken dan hebben de bulls volgens mij nog een kleine kans door een korte retrace te maken naar de upward sloping trendlijn, daar support te vinden (ongeveer op de $10.000) en vervolgens de 50 dagen MA te breken. Lukt dit niet en houdt het upward sloping support geen stand dan hebben we op de korte en misschien zelfs middellange termijn een bearish scenario. De 50 dagen MA blijkt dan een te sterke weerstand op het moment en de koers maakt dan hoogstwaarschijnlijk een lager low. 
crypto_insiders_telegram_bannerOp dit moment ziet het geheel er in mijn optiek goed uit en maakt de koers van bitcoin zich klaar om de 50 dagen MA te breken. Het momentum is er en de algehele set-up biedt een goede basis. Mocht de koers van bitcoin de 50 dagen MA breken dan zie ik drie key resistance-zones. De eerste bevindt zich rond de $11.000 (dit koersniveau komt tevens samen met de MA van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek) de tweede rond de $12.000 en derde rond de $12.500k. Een close boven de $12.000 (bijvoorbeeld $12.100) is belangrijk voor het noteren van een nieuwe high na weken van lagere highs. 
Mocht de koers toch naar beneden breken dan kijk ik als eerste naar support rond de 21 weken MA. Zoals ik al aangaf de afgelopen weken heb ik op dit moment, op dit niveau, geen interesse mijn posities te vergroten daar de orders rond de $9.000 en $10.000 de afgelopen weken al zijn gevuld. Afhankelijk van een mogelijke break naar beneden zou ik nieuwe buy-posities bepalen. Vooralsnog geef ik de bulls het voordeel van de twijfel maar het is wel belangrijk dat er nu wordt doorgepakt.
Dit wordt een heel spannende week!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Hij is aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments, educator in de Digital Asset space en deelt wekelijks zijn kennis over investeren op zijn Youtube en Instagram Kanaal. Hij heeft intussen meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van investeren en is een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van avonturen. Zijn motto is “overdreven lekker leven!”

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Column
Thom Derks
Columns
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie