Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bakkt krijgt benodigde vergunning, fysieke bitcoin (BTC) futures op 23 september gelanceerd

Handelsplatform Bakkt heeft eindelijk de benodigde goedkeuringen gekregen van de Amerikaanse toezichthouders om fysiek afgewikkelde bitcoin (BTC) future contracten te mogen aanbieden. Het handelsplatform zal daardoor op 23 september zijn deuren openen. De verwachting is dat de lancering van deze futures een positief effect zullen hebben op de bitcoin-markt. Analisten en vooraanstaande figuren uit de sector zijn dan ook zeer blij met het nieuws.

Naast het aanbieden van een handelsplatform met daarop fysiek afgewikkelde bitcoin future contracten, zal Bakkt ook een custody-dienst gaan aanbieden. Dit is nodig aangezien de contracten fysiek worden afgewikkeld, wat inhoudt dat na afloop van een contract de investeerder wordt uitbetaald in echte bitcoins, en niet in fiat-valuta.

- Advertentie -

Bakkt zal vooral voor institutionele beleggers aantrekkelijk zijn aangezien het platform volledige in overeenstemming met de Amerikaanse wetgeving opereert. Daarnaast biedt Bakkt ook een verzekering in het geval van eventuele verliezen. Zo schrijft Kelly Loeffler, CEO van Bakkt, in een blogpost:

Het bieden van een vertrouwd ecosysteem is ons eerste doel. Om dat te doen, stellen we een hogere norm, inclusief een institutioneel compliance- en anti-witwasprogramma, afwikkelingsprijzen die verschillen van niet-gereguleerde spotprijzen, uitgebreid markttoezicht, een garantiefondsbijdrage en verzekering.

Kortom, positief nieuws voor de crypto-markt. Naast het feit dat een handelsplatform als Bakkt meer institutioneel geld naar de crypto-markt aantrekt, krijgt ook adoptie een stimulans aangezien het om fysiek afgewikkelde contracten gaat. Er wordt dan ook zeer positief gereageerd op het nieuws:

Het @Bakkt nieuws is misschien wel de meest bullish gebeurtenis voor institutionele beleggers in de geschiedenis van bitcoin. FYSIEK afgewikkelde futures (wat van de houder vereist dat hij ofwel bitcoin kan leveren of levering van de beurs kan ontvangen) ondersteund door de New York Stock Exchange. We worden volwassen.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.708,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.519,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.552,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.599,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.600,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.519,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.552,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.599,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.600,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€10.708,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...