Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2021 11:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 11:03

Altcoins vangen klappen, ethereum en XRP zakken flink

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins vangen klappen, ethereum en XRP zakken flink

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat de cryptocurrency markt weer een behoorlijke klap krijgt. Dat komt waarschijnlijk door paniek op de financiële markten die weer wordt veroorzaakt door $300 miljard schuldcrisis van het enorme Chinese vastgoedbedrijf Evergrande. Bitcoin daalt flink, maar we zien vandaag altcoins nog een stuk harder zakken. Veel crypto staan vandaag 5% tot 10% in het rood en zelfs 20 tot 30% in het rood ten opzichte van een week geleden, net voordat de markt een crash maakte.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum verliest grip

Ethereum (ETH) daalt weer samen met bitcoin mee, maar zakt vanochtend zelfs harder omlaag. Ether probeerde gisterenochtend nog door $4.400 te duwen, maar viel toen terug naar $4.300 en begon gisterenmiddag hard te dalen. De koers maakte gisterenavond rond $4.100, net als bitcoin, een dubbele bodem, en steeg even naar $4.200.

Echter was daar de weerstand te groot en ether zakt vanochtend zelfs helemaal naar $4.030. Ether maakt dus niet als bitcoin vanochtend een higher low maar komt juist lager uit. Dat heeft wellicht te maken doordat ether in eerste instantie sterker herstelde van de crash. Dat zien we ook bij andere altcoins.

Ether lijkt voor nu nog stand te houden boven die $4.000, een cruciaal niveau. Mocht ether hier toch doorheen zakken, dan biedt wellicht 100-dagen exponential moving average (EMA) en simple moving average (SMA) rond $3.900 als support. Anders zou ether wellicht helemaal naar $.3.500 of zelfs $3.400 kunnen zakken, rond de 200-dagen EMA.

Analysebedrijf Santiment meldt dat in elk geval de beruchte transactiekosten op Ethereum flink zijn gedaald:

Advertentie

Altcoins dalen flink

De rest van de top 10 crypto kleurt ook behoorlijk rood vandaag. Solana (SOL) staat 5,5% in de min en komt bij $177 uit. Cardano (ADA) zakt met 4,5% naar $1,30. Polkadot (DOT) daalt 5,5% naar $27 en ripple (XRP) zakt zelfs met 9% naar $0,84. De reden waarom XRP sterker corrigeert is waarschijnlijk omdat de koers een dag eerder nog juist flink steeg. Dat zien we ook met tezos (TXZ) gebeuren, die vandaag zelfs 11% in de min staat en bij $4,60 uitkomt terwijl de koers dinsdag nog keihard steeg. Nog harder daalt vandaag radix (XRD). De RDX koers staat maar liefst 14% in de min vanochtend en inmiddels 44% in de min ten opzichte van een week geleden.

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Toch enkele stijgers

Desondanks zien we een handjevol stijgers op crypto markt vanochtend. Near (NEAR) staat 7% in de plus en inmiddels 20% in de plus ten opzichte van een week geleden. Het is de enige koers in de top 100 crypto die nog zo hoog in de plus staat sinds de crash. IoTeX (IOTX) is vandaag de hardste stijger op de markt op de markt en staat 11% in de plus, maar alsnog 13% in het rood ten opzichte van een week geleden.

Op het moment van schrijven maakt quant (QNT) plotseling een enorme bounce. Quant zit sinds september in een neerwaartse trend en komt vanochtend weer uit op het niveau net voordat de koers hard steeg. Dat zou wellicht een bodem dus zou kunnen zijn. De QNT koers corrigeerde vanochtend in eerste instantie ook, maar herstelde onmiddellijk en steeg zojuist met 7% in minder dan een half uur naar $171.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie