Roy van Krieken Roy van Krieken
07/09/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 09:19

Ambitieus project van rapper Akon komt niet van de grond, ‘crypto stad’ Akon City project ligt al een jaar stil

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ambitieus project van rapper Akon komt niet van de grond, ‘crypto stad’ Akon City project ligt al een jaar stil

Het zou een futuristische stad in het Afrikaanse land Senegal moeten worden. Geinspireerd door Wakanda uit de Marvel film Black Panther zou het een ‘baken van innovatie en menselijke ontwikkeling’ vertegenwoordigen. Rapper Akon zou het project in het West-Afrikaanse land leiden en de stad zou Akon City moeten heten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Crypto-powered’

Een van de kenmerken van de nieuwe stad zou het feit dat het 100% op cryptocurrencies draait zijn. Om dit te bewerkstelligen zou er een nieuwe cryptocurrency opgezet worden, de Akoin. Deze crypto zou aan de basis liggen van alle transacties in de stad.

Volgens Akon kan de wereld van cryptocurrencies de mensen in Afrika enorm helpen. Hij stelt dat het de macht terug in handen van het volk kan brengen. Niet langer houden regeringen de mensen klein, maar hebben de mensen zelf de macht om zichzelf omhoog te werken. Het plan voor dit project werd in 2018 al bekend gemaakt.

Advertentie

Akon City

Akon City zou worden gebouwd nabij de stad Mbodiene. Ongeveer een jaar geleden werd daar de eerste steen ceremonieel neergelegd. Echter, hier bleef het ook bij. Sindsdien is er niets meer gebouwd aan het ambitieuze project.

De ‘smart-city’ zou voor 2024 onder meer een politiebureau, een afvalverwerkingscentrum, een zonne-energiecentrale, een ziekenhuis, winkelcentrum en meer moeten hebben. Het plan was dat in 2030 het volledige project klaar voor gebruik zou zijn. In totaal zou Akon City zo’n $6 miljard moeten kosten.

Helaas lijkt het er niet op dat deze deadline gehaald gaat worden. De bevolking van het nabijgelegen stadje zag de nieuwe impuls voor hun omgeving wel zitten. Zij vragen zich nu af waarom het project nog steeds niet echt van de grond is gekomen.

“Ze hebben de eerste steen gelegd met een hoop speeches en beloftes. In vergelijking met alles wat aangekondigd werd denk ik niet dat we al veel hebben gezien.”

Volgens projectleiders is het echter nog lang niet gedaan met Akon City. Volgens het aannemersbedrijf dat verantwoordelijk gesteld werd voor de bouw van het project is er inmiddels al meer dan $4 miljard opgehaald om de crypto stad te bouwen. Zij stellen dat de eerste 12 maanden in het teken stonden van planning.

De toekomst zal uitwijzen wat er daadwerkelijk terecht gaat komen van Akon City. Voor de lokale bevolking en de wereld van crypto is het te hopen dat Akon City inderdaad de beloftes gaat waar maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie