Timo Bult Timo Bult
16/09/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 09:55

AMC bioscopen gaan naast bitcoin ook ethereum en deze andere altcoins accepteren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AMC bioscopen gaan naast bitcoin ook ethereum en deze andere altcoins accepteren

Vorige maand werd bekend dat de Amerikaanse bioscoopketen AMC Entertainment bitcoin (BTC) zal gaan accepteren voor de betaling van bioscoopkaartjes. De CEO van het bedrijf, Adam Aron, deed daar vandaag nog een schepje bovenop door bekend te maken ook een aantal altcoins te zullen gaan accepteren, waaronder ethereum (ETH) en litecoin (LTC)!

AMC heeft een behoorlijk zware en volatiele tijd achter de rug. Eerst zorgde de uitbraak van het coronavirus ervoor dat het tijdelijk al zijn theaters en bioscopen moest sluiten. De grootste bioscoopketen ter wereld kreeg vervolgens te maken met een enorm volatiele aandelenprijs.

Dezelfde groep die achter de Gamestop (GME) pump zat, zorgde er namelijk ook voor dat de aandelen van AMC flink de lucht in schoten. En dat is geen slechte ontwikkeling voor de keten. Sindsdien probeert het bedrijf weer van de grond te komen door stappen te nemen.

Zo wil het bitcoin gaan accepteren. Vandaag maakte Aron bekend ook ethereum, litecoin en bitcoin cash (BCH) toe te willen voegen aan dit lijstje:

“Liefhebbers van cryptocurrency: Jullie weten waarschijnlijk dat AMC Theatres heeft aangekondigd dat we tegen eind 2021 Bitcoin zullen accepteren voor online ticketbetalingen. Ik kan vandaag bevestigen dat wanneer we dat doen, we ook verwachten dat we op dezelfde manier Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash zullen accepteren.”

De tweet komt bij velen positief binnen. Echter vinden we natuurlijk ook hier en daar verontwaardiging omdat AMC bijvoorbeeld dogecoin (DOGE) niet aan het lijstje heeft toegevoegd. Desalniettemin is het een positieve stap voor de adoptie van crypto!

Litecoin en grote aankondigingen als deze liggen deze week overigens wat gevoelig. Enkele dagen geleden kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Litecoin en het grote Amerikaanse Walmart samen zouden gaan werken. Daar bleek achteraf niets van te kloppen, ondanks dat Reuters, CNBC en zelfs de Litecoin Foundation zelf het nieuws leken te bevestigen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie