Roy van Krieken Roy van Krieken
10/08/2021 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 18:08

Amerikaanse bioscoopketen AMC gaat betalingen met bitcoin (BTC) accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse bioscoopketen AMC gaat betalingen met bitcoin (BTC) accepteren

AMC Entertainment Holdings is de grootste bioscoopketens van de hele wereld. Met honderden bioscopen en theaters in zowel de Verenigde Staten als Europa is AMC een begrip dat de meesten wel kennen.

Toen de COVID-19 pandemie begon kreeg het bedrijf het zwaar te verduren. Het werd zelfs genoodzaakt alle theaters en bioscopen tijdelijk te sluiten met grote verliezen als gevolg. Ook werd het aandeel van het bedrijf opgepikt door dezelfde groep investeerders op het social media platform Reddit die ervoor zorgde dat Gamestop (GME) absurde prijs actie doormaakte. Als gevolg hiervan steeg de prijs van het aandeel van AMC explosief.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Betalingen met bitcoin (BTC)

Nu het ergste van de COVID-19 pandemie achter de rug is kijkt AMC weer naar de toekomst. Een van de plannen die het bedrijf heeft is het accepteren van bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor onder meer toegangskaartjes.

De CEO van het bedrijf, Adam Aron, maakte dit bekend tijdens een earnings call op maandag.

“We zijn in de beginfase voor het ontdekken hoe AMC mee kan doen in de opbloeiende wereld van cryptocurrencies en we zijn behoorlijk geintrigeerd door potentieel lucratieve kansen voor AMC als we op een intelligente manier verdere betrokkenheid met cryptocurrencies navolgen.”

Er is dus nog niet echt een concreet plan. Ook is nog niet bekend met welke technologie AMC de betalingen gaat verwerken. Een logische optie zou het gebruik van het Bitcoin Lightning Network zijn. Deze schalingsoplossing kan er namelijk voor zorgen dat betalingen vrijwel direct worden verwerkt.

Adam Aron heeft tijdens de earnings call op maandag ook bekend gemaakt dat het bedrijf betalingen via Apple Pay en Google Pay zal gaan accepteren voor het einde van 2021.

Dit plan van AMC om cryptocurrency betalingen te gaan accepteren is wederom een mooi voorbeeld van adoptie door wereldberoemde bedrijven. Een steeds verder reikende adoptie van bitcoin, en andere cryptocurrencies, is misschien wel wat de wereld van cryptocurrencies het meest nodig heeft.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie