Thom Derks Thom Derks
23/01/2023 20:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 20:00

Aptos crypto schiet in 2 weken met 250% omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aptos crypto schiet in 2 weken met 250% omhoog

Foto: CryptoBucks/Shutterstock

Het jaar 2023 is fantastisch begonnen voor de crypto industrie. We kunnen op dit moment nog niet spreken van de start van een nieuwe bullmarkt, maar de basis is gelegd. Bitcoin (BTC) staat dit jaar al op een plus van 35 procent, maar aptos (APT) gaat helemaal als een raket.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aptos crypto in de lift

Aptos (APT) namelijk sinds de jaarwisseling al met 250 procent gestegen. In totaal komt de marktkapitalisatie van het project daarmee boven een respectabele 2 miljard dollar uit. Met die waarde staat aptos inmiddels rond plek 30 in de top 100 grootste cryptovaluta. Zodra alle APT tokens van in omloop zijn en het project dezelfde koerswaarde weet te behouden, dan zou het zelfs een waardering van 14 miljard dollar kennen.

Waar aptos in november nog een dieptepunt van 3 dollar per token lag, bereikte de APT koers gisterenavond een all-time high van $14,5. Inmiddels is de koers teruggezakt naar $13.

De stijging werd voornamelijk behaald door de enorme vraag op de spotmarkt, want de derivatenmarkt voor APT is op dit moment nog niet zo groot. Het lijkt erop dat het met name de NFT markt de koersstijging van aptos aandrijft. De populaire Topaz NFT marktplaats behaalde de afgelopen dagen indrukwekkende volumes. Wat dat betreft lijkt ook de vraag naar NFT’s weer langzaam aan een opleving bezig te zijn.

Advertentie

NFT’s populair op Aptos

Sommige handelaren op Twitter verwachten dat de interesse in NFT’s op Aptos de komende dagen alleen maar verder zal toenemen. Het kopen en verkopen van NFT’s is de laatste tijd enorm populair op het blockchain platform van Aptos.

Het mainnet van Aptos lanceerde pas in oktober van het afgelopen jaar. Destijds kreeg het project behoorlijke kritiek te verwerken over de initiële verdeling van de tokens. Volgens de gemeenschap waren er te veel tokens beschikbaar gesteld voor investeerders en de Aptos Foundation. In totaal kregen beiden ongeveer de helft van de tokens in bezit.

De vrees was dat zij die tokens in potentie konden liquideren, om daar vervolgens de hele markt mee omver te blazen. Tot nu toe gaat het echter prima met het project, want het jaar 2023 is fantastisch begonnen voor Aptos. Met een stijging van 250 procent in slechts enkele twee weken zijn er maar weinig tokens die dit jaar aan Aptos kunnen tippen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie