Erik Juffermans Erik Juffermans
10/04/2023 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2023 10:55

Arbitrum community wil de $1 miljard aan ARB tokens terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Arbitrum community wil de $1 miljard aan ARB tokens terug

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Sinds begin deze maand is er sprake van een lichte chaos in de Arbitrum (ARB) gemeenschap. Na een controversieel keuze van de Arbitrum Foundation was de gemeenschap woedend. Eind vorige week kwam de Foundation met een oplossing maar dit blijkt niet genoeg. Een nieuw voorstel wil de 700 miljoen ARB tokens die het middelpunt van alle heisa zijn teruggeven aan de DAO.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het Arbitrum drama

Wat is er precies gaande sinds het begin van de maand? Een korte samenvatting: Twee weken geleden deed de Arbitrum Foundation een voorstel, genaamd AIP-1, om 750 miljoen ARB tokens met een waarde van grofweg 1 miljard dollar aan het team zelf uit te keren. Er werd over gestemd en 70 procent van de gemeenschap was tegen het voorstel.

Vervolgens negeerde de Foundation de uitkomst en ging voort met het plan om de miljoenen tokens te verplaatsen. De stemronde was volgens hen niet bindend maar enkel bedoeld als bekrachtiging van een vaststaand besluit. De gemeenschap was woedend.

De Arbitrum Foundation gaf gehoor aan de kritiek en kwam met twee nieuwe voorstellen om de rust te doen terugkeren. Een van de voorstellen zou de 700 miljoen tokens vastzetten in een contract voor vier jaar. Enkel met toestemming van de gemeenschap zouden deze vervolgens gebruikt mogen worden.

Een nieuw voorstel

Volgens sommigen is deze oplossing niet voldoende. Een nieuw voorstel (AIP-1.05) wil dat alle 700 miljoen tokens terug worden gegeven aan de DAO, het gedecentraliseerde besluitsoorgaan van Arbitrum.

“Dit is een symbolisch gebaar om aan te geven dat gemeenschap de DAO bestuurt, niet de Arbitrum dienstverleners of de Foundation.”

Op het moment van schrijven zijn de meningen over dit voorstel echter verdeeld. Ongeveer 50 procent van de stemmers is het eens en 48 procent is tegen. De overige twee procent heeft blanco gestemd. De ‘stembussen’ voor het voorstel zijn tot 15 april geopend.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement