Bonno Coerse Bonno Coerse
20/06/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2019 10:05

Australische bank noemt Facebooks Libra een 'bedreiging'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Australische_bank_noemt_facebooks_libra_een_bedreiging

Eerder berichtte Crypto Insiders al over de kritiek op Facebooks Libra vanuit de Verenigde Staten en Europa. Nu komen er soortgelijke geluiden uit Australië en Zweden.
De Franse Minister van Financiën Bruno Le Maire zei eerder tijdens een interview met de radiozender Europe 1 dat hij wil dat de Franse centrale bank onderzoek doet naar het project. Daarnaast sloot hij uit dat de cryptocurrency ooit een soevereine valuta wordt; “het mag niet gebeuren,” aldus Le Maire.
Daarnaast kwamen er soortgelijke geluiden uit de Verenigde Staten. Democraat en tevens voorzitter van the House Financial Services Committee wil dat Facebook onmiddellijk stopt met de ontwikkeling van het project zodat toezichthouders eerst onderzoek kunnen doen.
Nu komt er ook uit andere delen van de wereld kritiek op Libra. Het hoofd van een van de vier grootste banken van Australië, National Australia Bank, noemt Libra een bedreiging:

Ze zijn niet het eerste bedrijf dat een oplossing voor crypto-betalingen lanceert, maar ze hebben ongetwijfeld een enorm bereik via hun Facebook-platform. Met meer dan een miljard gebruikers op zijn platform is het duidelijk een bedreiging.

Dat Libra vooral voor banken een bedreiging vormt is niet zo gek. Facebook hoopt samen met een aantal grote partners, zoals Uber en Visa, banken buitenspel te zetten en betalingen zo sneller te laten verlopen. Opvallend is ook dat geen enkele bank onderdeel is van de Libra Association, een associatie die de ontwikkeling van Libra moet gaan overzien.
Ten slotte uitte de Zweedse Minister van de Financiële Markten, Per Bolund, kritiek in de vorm van een waarschuwing. Tijdens een interview met een Zweedse radiozender zei hij:

Ik zou mensen adviseren geen te grote investeringen te doen en te veel geld in dit soort virtuele valuta te stoppen omdat er grote risico’s aan verbonden zijn.

Het is echter onduidelijk op Bolund weet dat Libra niet volatiel zal zijn. Zo worden Libra-bezitters niet blootgesteld aan risico’s zoals plotselinge waardeverminderingen, vergelijkbaar met andere stablecoins.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie