Bonno Coerse Bonno Coerse
20/06/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2019 10:05

Australische bank noemt Facebooks Libra een 'bedreiging'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Australische_bank_noemt_facebooks_libra_een_bedreiging

Eerder berichtte Crypto Insiders al over de kritiek op Facebooks Libra vanuit de Verenigde Staten en Europa. Nu komen er soortgelijke geluiden uit Australië en Zweden.
De Franse Minister van Financiën Bruno Le Maire zei eerder tijdens een interview met de radiozender Europe 1 dat hij wil dat de Franse centrale bank onderzoek doet naar het project. Daarnaast sloot hij uit dat de cryptocurrency ooit een soevereine valuta wordt; “het mag niet gebeuren,” aldus Le Maire.
Daarnaast kwamen er soortgelijke geluiden uit de Verenigde Staten. Democraat en tevens voorzitter van the House Financial Services Committee wil dat Facebook onmiddellijk stopt met de ontwikkeling van het project zodat toezichthouders eerst onderzoek kunnen doen.
Nu komt er ook uit andere delen van de wereld kritiek op Libra. Het hoofd van een van de vier grootste banken van Australië, National Australia Bank, noemt Libra een bedreiging:

Ze zijn niet het eerste bedrijf dat een oplossing voor crypto-betalingen lanceert, maar ze hebben ongetwijfeld een enorm bereik via hun Facebook-platform. Met meer dan een miljard gebruikers op zijn platform is het duidelijk een bedreiging.

Dat Libra vooral voor banken een bedreiging vormt is niet zo gek. Facebook hoopt samen met een aantal grote partners, zoals Uber en Visa, banken buitenspel te zetten en betalingen zo sneller te laten verlopen. Opvallend is ook dat geen enkele bank onderdeel is van de Libra Association, een associatie die de ontwikkeling van Libra moet gaan overzien.
Ten slotte uitte de Zweedse Minister van de Financiële Markten, Per Bolund, kritiek in de vorm van een waarschuwing. Tijdens een interview met een Zweedse radiozender zei hij:

Ik zou mensen adviseren geen te grote investeringen te doen en te veel geld in dit soort virtuele valuta te stoppen omdat er grote risico’s aan verbonden zijn.

Het is echter onduidelijk op Bolund weet dat Libra niet volatiel zal zijn. Zo worden Libra-bezitters niet blootgesteld aan risico’s zoals plotselinge waardeverminderingen, vergelijkbaar met andere stablecoins.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie