Home Nieuws Altcoin nieuws Australische bank noemt Facebooks Libra een 'bedreiging'

Australische bank noemt Facebooks Libra een ‘bedreiging’

Eerder berichtte Crypto Insiders al over de kritiek op Facebooks Libra vanuit de Verenigde Staten en Europa. Nu komen er soortgelijke geluiden uit Australië en Zweden.

De Franse Minister van Financiën Bruno Le Maire zei eerder tijdens een interview met de radiozender Europe 1 dat hij wil dat de Franse centrale bank onderzoek doet naar het project. Daarnaast sloot hij uit dat de cryptocurrency ooit een soevereine valuta wordt; “het mag niet gebeuren,” aldus Le Maire.

- Advertentie -

Daarnaast kwamen er soortgelijke geluiden uit de Verenigde Staten. Democraat en tevens voorzitter van the House Financial Services Committee wil dat Facebook onmiddellijk stopt met de ontwikkeling van het project zodat toezichthouders eerst onderzoek kunnen doen.

Nu komt er ook uit andere delen van de wereld kritiek op Libra. Het hoofd van een van de vier grootste banken van Australië, National Australia Bank, noemt Libra een bedreiging:

Ze zijn niet het eerste bedrijf dat een oplossing voor crypto-betalingen lanceert, maar ze hebben ongetwijfeld een enorm bereik via hun Facebook-platform. Met meer dan een miljard gebruikers op zijn platform is het duidelijk een bedreiging.

Dat Libra vooral voor banken een bedreiging vormt is niet zo gek. Facebook hoopt samen met een aantal grote partners, zoals Uber en Visa, banken buitenspel te zetten en betalingen zo sneller te laten verlopen. Opvallend is ook dat geen enkele bank onderdeel is van de Libra Association, een associatie die de ontwikkeling van Libra moet gaan overzien.

Ten slotte uitte de Zweedse Minister van de Financiële Markten, Per Bolund, kritiek in de vorm van een waarschuwing. Tijdens een interview met een Zweedse radiozender zei hij:

Ik zou mensen adviseren geen te grote investeringen te doen en te veel geld in dit soort virtuele valuta te stoppen omdat er grote risico’s aan verbonden zijn.

Het is echter onduidelijk op Bolund weet dat Libra niet volatiel zal zijn. Zo worden Libra-bezitters niet blootgesteld aan risico’s zoals plotselinge waardeverminderingen, vergelijkbaar met andere stablecoins.

Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.609,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.677,13 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.680,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.684,84 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.