Facebook krijgt met flinke kritiek te maken na publicatie white paper Libra

Gisteren werd de white paper van Facebooks eigen cryptocurrency, Libra, onthuld. Na lang wachten kwam er eindelijk duidelijkheid wat de cryptocurrency precies is en wat het doel van het bedrijf is met de crypto. Nu de white paper openbaar is stromen de reacties binnen. Wereldwijd krijgt Libra met flinke kritiek te maken van politici en banken.

- Advertentie -

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, vindt dat de Franse centrale bank het project grondig moet onderzoeken. Hij vindt dat Libra absoluut geen soevereine valuta mag worden, zo legt hij uit tijdens een interview met de radiozender Europe 1:

Het is uitgesloten … [voor Libra om] een soevereine valuta te worden. Het kan en mag niet gebeuren.

Le Maire geeft aan dat een van zijn grootste zorgen voortkomt uit het feit dat Facebook een zeer groot bedrijf is. In zijn betoog haalt hij daarnaast het verzamelen van gegevens aan, iets waar Facebook berucht om is geworden:

Met dit geld kan dit bedrijf nog meer gegevens verzamelen, waardoor onze vastberadenheid om de internetreuzen te reguleren alleen maar toeneemt,

Niet alleen in Europa krijgen Libra en Facebook te maken met kritiek, ook in het thuisland van het bedrijf bestaan er veel zorgen. De democraat en voorzitter van the House Financial Services Committee, Maxine Waters, publiceerde vlak na de bekendmaking van de white paper een verklaring. Daarin stelt zij dat Facebook onmiddellijk moet stoppen met de ontwikkeling:

Gezien het verontruste verleden van het bedrijf, verzoek ik dat Facebook instemt om elke beweging voorwaarts bij het ontwikkelen van een cryptocurrency te stoppen totdat het Congres en de toezichthouders de mogelijkheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen,

Facebook streeft ernaar om Libra overal ter wereld beschikbaar te maken. Daarvoor moet het aan zeer verschillende wetgeving voldoen, iets waar het in de afgelopen maanden al zeer druk mee is geweest. Gezien de negatieve reacties van politici in Europa en de VS lijkt het erop dat Facebook echter nog een flinke taak voor de boeg heeft.

Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.388,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.099,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.136,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.208,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.227,10 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...