Bonno Coerse Bonno Coerse
19/06/2019 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2019 10:10

Facebook krijgt met flinke kritiek te maken na publicatie white paper Libra

icon-altcoins
Altcoin nieuws
facebook_krijgt_met_flinke_kritiek_te_maken_na_publicatie_white_paper_libra_global_coin

Gisteren werd de white paper van Facebooks eigen cryptocurrency, Libra, onthuld. Na lang wachten kwam er eindelijk duidelijkheid wat de cryptocurrency precies is en wat het doel van het bedrijf is met de crypto. Nu de white paper openbaar is stromen de reacties binnen. Wereldwijd krijgt Libra met flinke kritiek te maken van politici en banken.
De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, vindt dat de Franse centrale bank het project grondig moet onderzoeken. Hij vindt dat Libra absoluut geen soevereine valuta mag worden, zo legt hij uit tijdens een interview met de radiozender Europe 1:

Het is uitgesloten … [voor Libra om] een soevereine valuta te worden. Het kan en mag niet gebeuren.

Le Maire geeft aan dat een van zijn grootste zorgen voortkomt uit het feit dat Facebook een zeer groot bedrijf is. In zijn betoog haalt hij daarnaast het verzamelen van gegevens aan, iets waar Facebook berucht om is geworden:

Met dit geld kan dit bedrijf nog meer gegevens verzamelen, waardoor onze vastberadenheid om de internetreuzen te reguleren alleen maar toeneemt,

Niet alleen in Europa krijgen Libra en Facebook te maken met kritiek, ook in het thuisland van het bedrijf bestaan er veel zorgen. De democraat en voorzitter van the House Financial Services Committee, Maxine Waters, publiceerde vlak na de bekendmaking van de white paper een verklaring. Daarin stelt zij dat Facebook onmiddellijk moet stoppen met de ontwikkeling:

Gezien het verontruste verleden van het bedrijf, verzoek ik dat Facebook instemt om elke beweging voorwaarts bij het ontwikkelen van een cryptocurrency te stoppen totdat het Congres en de toezichthouders de mogelijkheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen,

Facebook streeft ernaar om Libra overal ter wereld beschikbaar te maken. Daarvoor moet het aan zeer verschillende wetgeving voldoen, iets waar het in de afgelopen maanden al zeer druk mee is geweest. Gezien de negatieve reacties van politici in Europa en de VS lijkt het erop dat Facebook echter nog een flinke taak voor de boeg heeft.
Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie