Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 14:04

Avalanche lanceert ‘Multiverse’ miljoenenproject voor gaming, NFT’s en meer

Nieuws
avalanche-AVAX-NFT

Foto: Vector-3D / Shutterstock.com

Avalanche, een inmiddels groot en populair blockchain-netwerk, kondigt op 8 maart de ‘Avalanche Multiverse’ aan.

De Avalanche Multiverse is een incentive-, of stimulerings-, programma van maar liefst $290 miljoen en is gericht op de groei en adoptie van zogenaamde ‘Subnets.’ De Multiverse is daarnaast gericht op blockchain-gaming, decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en institutionele use cases.

Ook gaat Ava Labs, een van de hoofdontwikkelaars van Avalanche, samenwerken met Aave (AAVE), Golden Tree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie Funds, Securitize, en meer “om de eerste horizontaal geïntegreerde blockchain te bouwen die is ontworpen voor institutionele DeFi met ingebouwde KYC-functionaliteit.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat zijn Subnets?

Avalanche meldt dat Subnets de volgende grote stap zijn in blockchain-technologie. Volgens het persbericht kan met Subnets iedereen zonder toestemming eenvoudig betrouwbare en veilige netwerken bouwen aan het hoofdnetwerk.

Subnets bevatten functies die niet beschikbaar zijn op andere blockchains, meldt het persbericht. Het gaat dan om bijvoorbeeld het selecteren welke validators verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en welke tokens worden gebruikt voor transactiekosten. Het moet nieuwe functies en betere schaling bieden voor het Avalanche netwerk.

“Subnets worden de volgende groeimotor in crypto, nieuwe functionaliteit worden mogelijk met controle op netwerkniveau en open experimenten op een schaal die we nog niet hebben gezien. Smart Contracts hebben de afgelopen vijf jaar verbazingwekkende innovatie in blockchains ondersteund, en geen enkele technologie is beter gepositioneerd om deze traditie voort te zetten dan Subnets.”

Aldus Emin Gün Sirer, directeur van de Avalanche Foundation. Stani Kulechov, oprichter en CEO van Aave, zegt het volgende erover:

“Avalanche Subnets stellen ons in staat om een ideale omgeving te creëren voor instellingen om on-chain te migreren en de kracht van DeFi-protocollen uit de eerste hand te ervaren als gebruikers in plaats van alleen als investeerders. Dit is een belangrijke sprong in de richting van een toekomst waarin de barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiën ophouden te bestaan.”

Daaarnaast meldt Avalanche dat de Multiverse een specifieke Subnet zal hebben voor DeFiKingdoms, een “GameFi” product dat gaming, DeFi en NFT combineert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie