Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 14:04

Avalanche lanceert ‘Multiverse’ miljoenenproject voor gaming, NFT’s en meer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
avalanche-AVAX-NFT

Foto: Vector-3D / Shutterstock.com

Avalanche, een inmiddels groot en populair blockchain-netwerk, kondigt op 8 maart de ‘Avalanche Multiverse’ aan.

De Avalanche Multiverse is een incentive-, of stimulerings-, programma van maar liefst $290 miljoen en is gericht op de groei en adoptie van zogenaamde ‘Subnets.’ De Multiverse is daarnaast gericht op blockchain-gaming, decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT) en institutionele use cases.

Ook gaat Ava Labs, een van de hoofdontwikkelaars van Avalanche, samenwerken met Aave (AAVE), Golden Tree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie Funds, Securitize, en meer “om de eerste horizontaal geïntegreerde blockchain te bouwen die is ontworpen voor institutionele DeFi met ingebouwde KYC-functionaliteit.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat zijn Subnets?

Avalanche meldt dat Subnets de volgende grote stap zijn in blockchain-technologie. Volgens het persbericht kan met Subnets iedereen zonder toestemming eenvoudig betrouwbare en veilige netwerken bouwen aan het hoofdnetwerk.

Subnets bevatten functies die niet beschikbaar zijn op andere blockchains, meldt het persbericht. Het gaat dan om bijvoorbeeld het selecteren welke validators verantwoordelijk zijn voor de beveiliging en welke tokens worden gebruikt voor transactiekosten. Het moet nieuwe functies en betere schaling bieden voor het Avalanche netwerk.

“Subnets worden de volgende groeimotor in crypto, nieuwe functionaliteit worden mogelijk met controle op netwerkniveau en open experimenten op een schaal die we nog niet hebben gezien. Smart Contracts hebben de afgelopen vijf jaar verbazingwekkende innovatie in blockchains ondersteund, en geen enkele technologie is beter gepositioneerd om deze traditie voort te zetten dan Subnets.”

Aldus Emin Gün Sirer, directeur van de Avalanche Foundation. Stani Kulechov, oprichter en CEO van Aave, zegt het volgende erover:

“Avalanche Subnets stellen ons in staat om een ideale omgeving te creëren voor instellingen om on-chain te migreren en de kracht van DeFi-protocollen uit de eerste hand te ervaren als gebruikers in plaats van alleen als investeerders. Dit is een belangrijke sprong in de richting van een toekomst waarin de barrières tussen traditionele en gedecentraliseerde financiën ophouden te bestaan.”

Daaarnaast meldt Avalanche dat de Multiverse een specifieke Subnet zal hebben voor DeFiKingdoms, een “GameFi” product dat gaming, DeFi en NFT combineert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie