Wessel Kersting Wessel Kersting
30/07/2022 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2022 14:45

Axie Infinity CEO beschuldigd van insider trading

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Axie Infinity CEO beschuldigd van insider trading

Foto: TongRoRo / Shutterstock.com

Trung Nguyen, medeoprichter van Sky Mavis: de studio achter het Axie Infinity spel, heeft $3 miljoen in crypto verplaatst. Hier is ophef over gekomen aangezien zij dit hebben gedaan net voordat ze een hack van $540 miljoen bekend hebben gemaakt.

Volgens Bloomberg zou Nguyen dit geld hebben verplaatst om in ieder geval een deel van de gesloten activa veilig te stellen. Dit geld wisten ze nog net te verplaatsen voordat de hack bekend werd gemaakt.

Kalie Moore, een woordvoerder van Sky Mavis, gaf aan dat deze zet nodig was om te voorkomen dat short-sellers voor te zijn.

Waarom bitcoin correctie gezond is en deze altcoins hard kunnen stijgen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Opvallende crypto transacties van de CEO

De activa die Nguyen heeft verplaatst zijn in veel verschillende transacties vanuit meerdere verschillende wallets gedaan. Veel van deze transacties zijn naar de wallets van gecentraliseerde exchanges gestuurd, zoals Binance, kort na de hack. Echter viel het op dat een van deze wallets in beheer van de Sky Mavis CEO was.

Hierdoor begon iedereen direct te speculeren waarvoor de transactie naar de privé wallet van de CEO voor was. Nguyen is uiteindelijk ook nog beschuldigd van insider trading. Hier zou de CEO voordat het slechte nieuws uit zou komen nog snel gebruik willen maken van de hoge koers voor de token.

Advertentie

Reactie van Nguyen op de beschuldigingen

Uiteindelijk reageerde de Nguyen op deze beschuldigingen. Op zijn Twitter gaf hij aan dat het verhaal rondom insider trading onzin was. Over de overboeking van $3 miljoen had hij ook wat te zeggen. Nguyen bevestigde het verhaal van Moore en gaf aan dat het enkel bedoeld was om AXS short sellers voor te kunnen zijn.

Nguyen gaf daarna aan dat het team zelfs $7,5 miljoen uit de Axie multi-sig wallet heeft verplaatst naar Ronin Network om de effecten van de hack te dempen.

Trung Nguyen benadrukte nogmaals dat de beschuldigingen over inder trading ‘ongegrond en vals’ zijn.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie