Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2021 14:55

Battle of the DEX’s: PancakeSwap (CAKE) haalt Uniswap (UNI) in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Battle of the DEX's PancakeSwap (CAKE) haalt Uniswap (UNI) in

De decentralized finance (DeFi) markt blijft hard doorgroeien, maar de afgelopen tijd is dat niet zozeer op Ethereum (ETH), maar vooral op de Binance Smart Chain (BSC).

Een decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, is een nieuwe soort handelsplatform voor DeFi-tokens. Uniswap was sinds vorig jaar verreweg de grootste DEX op de markt, maar PancakeSwap heeft het platform nu blijkbaar ingehaald.

Volgens gegevens van DeFi Llama zit ongeveer $5 miljard aan cryptocurrencies vast in Uniswap (UNI), terwijl inmiddels $6,05 miljard vast zit in PancakeSwap (CAKE). Deze total value locked (TVL) is op PancakeSwap met bijna 35% toegenomen afgelopen week. Andere websites, zoals DappRadar, tonen vergelijkbare cijfers.

Ook qua dagelijkse handelsvolume evenaart Pancakeswap nu Uniswap met ongeveer $550 miljoen. De voornaamste reden hiervoor lijken toch wel de beruchte hoge transactiekosten op Ethereum te zijn. Ethereum kampt de laatste maanden met enorme gas fee’s door de explosie van de DeFi-markt waardoor gebruikers alternatieven zoeken.

Volgens Crypto Fees ligt momenteel de dagelijkse transactiekosten op Ethereum op $16,5 miljoen, hoger dan alle andere crypto-platformen bij elkaar. De grootste verbruiker op Ethereum is Uniswap, verantwoordelijk voor bijna $5 miljoen, en dat is meer dan zelfs bitcoin (BTC).

De CAKE token is de afgelopen tijd ook hard gestegen. De koers steeg afgelopen nacht met 15% van $15,41 naar $17.84. In vergelijking met vorige week staat de CAKE koers zelfs 76% in de plus. Bekijk hier de koersanalyse van Michiel die recentelijk hiervoor een entry gaf die nu 100% in de plus staat.

BSC ontvangt overigens wel veel kritiek. In tegenstelling tot Ethereum wordt het netwerk bekritiseert dat het erg gecentraliseerd is en voornamelijk in handen is van Binance. Daarnaast werden meerdere projecten betrapt dat zij directe kopieën waren van apps op Ethereum.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie