Kevin Schijven Kevin Schijven
04/03/2021 14:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2021 14:14

Binance Smart Chain (BSC) betrapt op kopiëren Ethereum (ETH) projecten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance Smart Chain (BSC) betrapt op kopieren Ethereum (ETH) projecten

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Cryptocurrency-exchange Binance lanceerde vorig jaar de Binance Smart Chain (BSC) om met Ethereum (ETH) te concurreren. Binance wil met het nieuwe platform een graantje meepikken van de exploderende decentralized finance- (DeFi) en non-fungible token- (NFT) markten.

De blockchain van de gele reus lijkt tot nu toe een groot succes te zijn, DappRadar meldt dat BSC in februari Ethereum zelfs inhaalde qua transactievolume. Er komt echter nu langzamerhand naar buiten dat meerdere projecten op BSC zich schuldig maken aan plagiaat en direct gekopieerd zijn van Ethereum projecten.

EulerBeats is een nieuw veelbelovend NFT project voor muziek op Ethereum en wist $1,1 miljoen aan royalties te generen in de eerste week van lancering. Miljardair Mark Cuban noemt het project “het meest geniale idee ooit.

Kort daarna verscheen MusicalBeats op BSC en het gaat blijkbaar om een directe kopie. EulerBeats noemt het een “copy pasta scam:”

Matt Corva, advocaat van Consensys, noemt het ironisch:

“De ironie dat BSC letterlijk Ethereum NFT-projecten kopieert en plakt die zijn ontworpen om makers te helpen hun rechten te behouden, gaat mij niet verloren. We zullen agressief alle acties tegen deze oplichterij onderzoeken en iedereen die hen helpt bij het schenden van ons auteursrecht.”

MusicalBeats sluit enkele dagen na lancering alweer de deuren en dat gaat vroege investeerders wellicht geld kosten:

MusicalBeats is maar een van vele voorbeelden. Bashmasks zou een kopie van Hashmasks zijn, BopenSea van OpenSea en Pancakeswap van Uniswap. Er is zelfs een BSC versie van CryptoPunks, genaamd BinancePunks, en ontwikkelaar Larva Labs is daar niet blij mee:

Een van de grootste kenmerken van Ethereum is dat het een decentraal computernetwerk is. Over BSC bestaan echter zorgen dat het erg centraal zou zijn, aangezien er maar 21 validators zijn en naar verluidt zijn het allemaal grote BNB houders zijn die direct verbonden zijn met de crypto-beurs.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) haalde onlangs uit naar Ethereum, omdat het netwerk momenteel kampt met hoge transactiekosten. Dat beviel bepaalde fans niet die vervolgens een aanval op BSC uitvoerde.

Het is waarschijnlijk een test om te zien hoe (de)centraal BSC eigenlijk is en hoe gevoelig de blockchain is voor censuur uit China. Alhoewel het een interessante test kan zijn is de manier waarop deze wordt uitgevoerd enigszins smakeloos. CZ leek niet erg onder de indruk te zijn:

https://twitter.com/cz_binance/status/1365912596142956548

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie