Thom Derks Thom Derks
28/12/2022 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 06:15

Bekende crypto ontwikkelaar deelt plannen van Fantom voor 2023

Nieuws
Bekende crypto ontwikkelaar deelt plannen van Fantom voor 2023

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

De bekende ontwikkelaar Andre Cronje is na een succesvolle start bij Yearn.Finance (YFI) en andere ecosystemen binnen de DeFi wereld overgestapt naar het Fantom (FTM) netwerk. Dit doet hij in de rol van bestuurder bij Fantom Operations Ltd en Fantom Foundation Ltd. Op zijn persoonlijke blog update hij de wereld over de plannen van Fantom voor 2023.

Render (RNDR) begint te herstellen van forse daling en kan 80% stijgen

Bearmarkt is geen probleem

Cronje begint zijn blog met een verhaal over de financiële gezondheid van Fantom, dat volgens hem niet geraakt is door de bearmarkt. Natuurlijk is de koers onderuitgegaan en heeft Fantom last van de crypto-winter, maar echte problemen zijn er op dit moment nog niet.

Uiteindelijk is Fantom ook in vergelijkbare omstandigheden opgericht, waardoor het inmiddels weet hoe het met dergelijke situaties moet omgaan. “De bullmarkt is het moment waarop we de beloning krijgen voor ons werk in de bearmarkt. Degene die nu de kop omlaag doen en blijven bouwen, groeien en verbeteren, zijn straks de mensen die mogen oogsten in de bullmarkt.”

Fantom legt de focus nu op het ontwikkelen van tools voor ontwikkelaars en is niet van plan om afgeleid te raken door gamefi, wankelende exchanges, NFT’s en vergelijkbare zaken. In plaats daarvan zal het Fantom team zich richten op zijn eigen visie en daar alle tools voor ontwikkelen.

Advertentie

Fantom beloont ontwikkelaars

Op dit moment ligt de focus van Fantom op het bouwen van mogelijkheden om succesvolle ontwikkelaars op het platform te belonen. Je moet hierbij denken aan oplossingen die vergelijkbaar zijn met Twitch. Hoe meer ontwikkelaars erin slagen om mensen actief te krijgen bij Fantom, hoe groter het deel van de transactiekosten dat ze daar voor terugkrijgen.

Verder is Fantom bezig met het opzetten van een financieringsprogramma voor de ontwikkelaars van decentrale applicaties. Dit gaat vooral om het steunen van ontwikkelaars die op zichzelf al voldoende fondsen hebben om de boel draaiende te houden, maar een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De blogpost van Cronje eindigt met de belofte van meer updates in het eerste kwartaal van 2023. Daarbij kunnen we vooral op updates rekenen op het vlak van marketing en de verdere ontwikkeling van Fantom.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie