Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
04/12/2022 20:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2022 20:35

Betalingsgigant introduceert ‘cash-to-crypto’ tool voor Web3 bedrijven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Betalingsgigant introduceert 'cash-to-crypto' tool voor Web3 bedrijven

Foto: Sulastri Sulastri / Shutterstock.com

Financieel dienstverlener Stripe heeft afgelopen week een zogeheten “fiat-to-crypto on-rampaangekondigd.

Volgens het Iers-Amerikaanse bedrijf zou het project fiat-to-crypto-betalingen gemakkelijker maken voor Web3-bedrijven in veel landen.

Het nieuws is belangrijk omdat Stripe een gigant is in de betalingswereld. Het bedrijf verwerkt online aankopen voor bedrijven als Apple en Walmart. De stap naar crypto kan helpen om blockchain-betalingen verder naar de mainstream te brengen.

Dogecoin kan voor FOMO in de markt zorgen, expert deelt theorie
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Een widget met veel voordelen

Het product is een aanpasbare widget die rechtstreeks kan worden opgenomen in een gedecentraliseerde beurs (DEX), NFTplatform, of gedecentraliseerde app (dapp). Het is bedoeld om snelle crypto aankopen in Web3 applicaties mogelijk te maken. 

Cryptobedrijven kunnen de dienst gebruiken om hun klanten dollars te laten wisselen voor crypto. Daarnaast zal het controles op fraude, compliance en know-your-customer (KYC) afhandelen, aldus de blogpost van het bedrijf.

Het zal de klanten van blockchain-gebaseerde bedrijven ook helpen enkele van de kopzorgen te vermijden die met crypto gepaard gaan, beweert het bedrijf. Hiermee bedoelt men het opzetten van een wallet en het kopen van digitale valuta van een externe beurs. 

“Momenteel is het extreem moeilijk om eindgebruikers ‘on chain‘ te krijgen – dat wil zeggen, om hun portefeuilles te financieren met de crypto die nodig is om te interfacen met Web3-applicaties,” 

Stripe zei dat blockchain-gebaseerde gaming bedrijven, bijvoorbeeld, Stripe’s nieuwe widget zouden kunnen gebruiken om spelers aan te trekken en hen geld te laten toevoegen aan wallets. 

De widget is aanpasbaar en kan worden geïntegreerd met het bestaande product van een bedrijf. Het is ook de bedoeling dat bedrijven niet langer verschillende diensten van derden hoeven te combineren om fiatvaluta en crypto uit te wisselen.

Advertentie

Monopolie positie voor Solana

De Solana blockchain lijkt Stripe’s debuut van zijn “fiat-to-crypto on-ramp” te hebben gemonopoliseerd, aangezien 11 van de 16 projecten onder het netwerk zijn gebouwd.

De oorspronkelijke cryptocurrency van de blockchain, SOL, heeft echter niet erg positief gereageerd op deze ontwikkeling. SOL heeft tot nu toe geen significante stijging van de handelsprijs laten zien.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie