Ivo Melchers Ivo Melchers
02/10/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 11:00

Bezit je deze crypto? Mogelijk verhoogde verkoopdruk op komst

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bezit je deze crypto? Mogelijk verhoogde verkoopdruk op komst

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Deze maand zal er ongeveer 200 miljoen dollar aan crypto tot de markt vloeien. Dit gebeurt middels zogeheten ‘token unlocks’, ofwel de distributie van voorheen vergrendelde activa in het crypto-landschap. Het vrijkomen van crypto zou kunnen zorgen voor een verhoogde verkoopdruk. Voor welke crypto-projecten er deze maand meer tokens in omloop worden gebracht, lees je in dit artikel.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Wat zijn crypto unlocks?

Wanneer een nieuw crypto-project op de markt wordt gelanceerd, worden niet alle tokens aan het publiek gegeven. In plaats daarvan kan een percentage van het maximale aanbod worden toegewezen aan projecteigenaren en ontwikkelaars, of simpelweg in een smart contract worden bewaard voor een toekomstige datum.

Dergelijke tokens worden gedurende een specifieke periode vergrendeld verhouden. Dit wordt ook wel de ‘vesting period’ genoemd. In het Nederlands heet dit ook wel een ‘verwervingsperiode’. Gedurende deze periode zijn de cryptomunten voor niemand toegankelijk, wat betekent dat ze niet op de markt kunnen worden verhandeld.

Wanneer deze verwervingsperiode ten einde komt, zijn de cryptomunten toegankelijk voor degenen aan wie ze in eerste instantie waren toegewezen. Dit wordt ook wel ‘token unlocks’ genoemd en wordt doorgaans als bearish beschouwd vanwege de verhoogde verkoopdruk.

Deze altcoins geven veel munten vrij

De welbekende Chinese crypto-journalist Colin Wu bracht op X de grote token unlocks (van ten minste 10 miljoen dollar) van deze maand aan het licht. Hiervoor nam hij data van TokenUnlocks in gebruik.

Het gaat om de volgende crypto-projecten: Sui (SUI), Immutable (IMX), Aptos (APT), ApeCoin (APE), Axie Infinity (AXS) en Optimism (OP).

Axie Infinity zal relatief gezien de meeste munten in omloop brengen. Maar liefst 15,13 miljoen tokens, wat gelijkstaat aan 11,5 procent van het huidige circulerende aanbod, zal in omloop worden gebracht. In dollar-termen komt dit overeen met 69,58 miljoen dollar.

Optimism, het schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH), is het grootste project qua marktkapitalisatie dat een significante hoeveelheid tokens in omloop zal brengen deze maand. Op de laatste dag van oktober zullen 24,16 miljoen tokens, wat 3,03 procent van het huidige aanbod vertegenwoordigt, ontgrendelt worden. Tegen de huidige koers staat dit gelijk aan 32,86 miljoen dollar.

Wat betreft SUI, IMX, APT en APR zullen respectievelijk 4,37, 1,55, 1,91 en 4,23 procent van het huidige circulerende aanbod vrijgegeven worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement