Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2022 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2022 13:06

Binance CEO voorspelt vuurwerk voor DeFi

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto:Shutterstock/Immersion Imagery

Changpeng Zhao (CZ) is de CEO van de grootste crypto exchange ter wereld, Binance. Hij liet onlangs in een interview met Bankless op YouTube weten dat hij verwacht dat binnen tien jaar tijd de wereld van decentralized finance (DeFi) de crypto sector totaal op zijn kop zal hebben gezet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Decentralized Finance

Volgens CZ is het niet gek om te verwachten dat op den duur de DeFi sector een stuk groter wordt dan het gecentraliseerde deel van de crypto industrie. Zo zullen onder meer decentralized exchanges (DEX), zoals bijvoorbeeld Uniswap, groter zijn geworden dan centralized exchanges, zoals Binance.

“Ik denk dat over vijf of tien jaar gedecentraliseerde beurzen groter zullen zijn dan gecentraliseerde beurzen… Ik zou zeggen dat over maximaal tien jaar DEXen en DeFi groter zullen zijn dan CeFi.”

Zhao zegt ook dat hoewel hij gelooft dat gecentraliseerde crypto protocollen uiteindelijk zullen worden voorbijgestreefd door gedecentraliseerde, maar dat hij nog steeds gelooft in een toekomst waarin ze naast elkaar kunnen bestaan, omdat veel mensen nog steeds de voorkeur zullen geven aan de conventionele methoden om toegang te krijgen tot hun rekeningen.

“Het zal nog lang zal duren voordat de gecentraliseerde exchanges naar nul gaan, maar ik denk dat het vijf of tien jaar zal duren voordat DeFi groter zal zijn dan de gecentraliseerde. Maar de gecentraliseerde zullen nog vele decennia een rol blijven spelen.”

DeFi wordt toegankelijker

Op dit moment is DeFi voor veel mensen die opgegroeid zijn in een meer traditioneel financieel systeem nog erg ontoegankelijk. Veel van hen zullen voorlopig veel liever bijvoorbeeld een e-mail adres met een wachtwoord gebruiken, dan een USB stick met daarop encrypted keys. In de toekomst verwacht CZ echter dat dit zal veranderen.

“Ik denk dat de technologie zal verbeteren tot een punt waar de gedecentraliseerde dingen veel bruikbaarder zullen zijn. Het is eigenlijk makkelijker te gebruiken omdat je geen KYC hoeft te doen. Je hoeft al die vervelende processen niet te doen. Je kunt zelf de controle over je portemonnee hebben.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie