Timo Bult Timo Bult
18/01/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2021 12:22

Binance coin (BNB) bereikt hoogste prijs ooit, is dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance coin (BNB) bereikt hoogste prijs ooit, is dit de reden

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance coin (BNB), de cryptocurrency van een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance, heeft een nieuwe all-time high (ATH) bereikt! Gisteren aan het einde van de middag zette BNB een eindsprintje in richting zijn nieuwe ATH, maar wat zit er mogelijk achter deze opwaartse beweging?
Binance coin is de native coin van Binance. Dit houdt in dat de cryptocurrency “het Binance ecosysteem aandrijft,” zoals de exchange zelf stelt. Met de altcoin kunnen transacties gedaan worden. Daarnaast krijgt een gebruiker korting op de handelskosten wanneer deze met BNB betaald worden.
BNB had in 2020 een goed jaar en begon 2021 tevens goed. Op 10 januari begon de altcoin echter te dalen nadat het werd afgewezen bij $45, een weerstandszone die meerdere keren getest werd. Samen met de rest van de markt daalde BNB met ruim 23% in waarde. Al vrij snel kon de altcoin weer herstellen, een week later staat de koers namelijk alweer bijna 40% in de plus!
Zodoende werd afgelopen nacht een nieuwe ATH aangetikt van $46,80. Naast het feit dat altcoins het de afgelopen dagen goed deden, met polkadot (DOT) als uitblinker, heeft BNB nog een extra reden om het goed te doen. De 14e coin burn wordt namelijk vandaag of morgen uitgevoerd!
Een coin burn is de vernietiging van coins als middel om de prijs van BNB op te krikken. Doordat er coins uit de circulatie worden gehaald worden de coins die overblijven in principe meer waard. Binance koopt deze coins zelf op met de winsten die Binance maakt en vernietigd deze dan.
https://twitter.com/cz_binance/status/1350833812188459009
De vorige coin burn was de grootste ooit. Toen kocht het bedrijf 2,5 miljoen BNB op ter waarde van op dat moment $68,3 miljoen. Het uiteindelijke doel is om de BNB voorraad terug te brengen tot 100 miljoen BNB. Op dit moment zijn er nog 142,4 miljoen BNB in omloop.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie