Timo Bult Timo Bult
17/10/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2020 18:44

Bitcoin (BTC) exchange Binance houdt grootste coin burn ooit, hoe reageerde koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance houdt grootste coin burn ooit, hoe reageerde koers?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft weer een ‘coin burn’ uitgevoerd. Miljoenen Binance coins (BNB) gingen in rook op als onderdeel van de driemaandelijkse burn.
Een coin burn is het vernietigen van crypto tokens. Binance koopt elk kwartaal een deel van de BNB voorraad op met winsten die het handelsplatform maakt. Vervolgens wordt deze BNB vernietigd als “cadeautje” aan BNB houders. Het uiteindelijke doel is om een voorraad te hebben van 100 miljoen BNB. Op dit moment is dat nog 144,4 miljoen BNB.
Doordat de BNB in omloop kleiner wordt neemt in principe de waarde van de nog bestaande BNB toe. Binance is overigens niet de enige die burns uitvoert, ook andere crypto projecten voeren soms burns uit in een poging om de waarde van hun cryptocurrency wat te pumpen.

Binance vernietigt 2,2 miljoen Binance coins (BNB)

Deze coin burn was alweer de 13e voor Binance. Het bedrijf kocht in totaal 2.253.888 BNB van de markt ter waarde van op dat moment $68,3 miljoen, net iets meer dan 1,1% van de totale voorraad, en vernietigde deze vervolgens. Hiermee was dit de grootste coin burn ooit.


De reactie van de markt was niet overweldigend. Afgelopen nacht werd BNB nog voor zo’n $29,50 verhandeld, vlak na de burn werd een high bereikt van $30,60. BNB corrigeert nu weer iets en handelt wat lager dan de behaalde high.
Op de langere termijn presteert de altcoin overigens relatief goed. Begin september was BNB nog $17,90 waard. Met de huidige waarde betekent dit een stijging in waarde van 67%. Net als bitcoin (BTC) bevindt BNB zich nu vlak onder een belangrijke weerstand, namelijk de $30. Een uitbraak hierboven zou het volgende target op het jaarlijks hoogtepunt van $34 leggen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie