Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 13:04

Binance investeert groots in WOO Network, koers stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance investeert groots in WOO Network, koers stijgt hard

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

WOO Network (WOO), een decentralized finance (DeFi) project, heeft maar liefst $12 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Binance, een cryptocurrency-exchange als Bitvavo en de grootste ter wereld, nam de leiding in de investeringsronde.

Woo Network is een liquiditeitsplatform die gebruikers met exchanges, instellingen en andere DeFi-netwerken verbindt. Het platform, opgericht in 2019 door Kronos Research, biedt liquiditeit aan meer dan 40 instellingen, beurzen, wallets en meer.

Het netwerk bestaat onder andere uit Woo Trade, een platform voor institutionele investeerders, en WOO X, een platform voor particuliere investeerders die handel zonder kosten biedt. Vorig jaar lanceerde WOOFi Swap waarmee het netwerk ook liquiditeit levert aan de Binance Smart Chain (BSC). Andere platform die liquiditeit ontvangen van WOO Network zijn 1inch, DYDX, DODO, Matcha en ParaSwap.

Woo Network haalde  afgelopen november al $30 miljoen op in een financieringsronde waar grote partijen uit de cryptocurrency-wereld aan meededen, zoals Avalanche, BitTorrent, Crypto.com en Three Arrows Capital.

Binance Labs, de investeringstak van de bitcoin (BTC) beurs, werd opgericht in 2017 en leidde onlangs nog een financieringsronde van maar liefst $60 miljoen voor Multichain. Ran Yi, hoofd ontwikkelaar bij WOO Network, zegt:

“Als we het over liquiditeit hebben, heeft Binance verreweg de hoogste concentratie van volume en gebruikers van elke gecentraliseerde beurs. Door de kans te krijgen om onze relatie met Binance te formaliseren, kunnen we onze groei snel versnellen door nauwer samen te werken.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

WOO koers maakt flinke sprong

Het nieuws van de Binance investering zorgde ervoor dat de WOO koers vanochtend een enorme sprong maakte. De prijs schoot van $0,91 naar $1,15, een stijging van maar liefst 26,3% in een half uur. Die enorme stijging ging gepaard met een sterk toename in het handelsvolume, maar de koers corrigeert het afgelopen uur toch weer iets omlaag en komt op $1,09 uit.

Dat is ongeveer 40% onder de all-time high van medio november, kort nadat ook veel grote crypto piekten. WOO Network komt momenteel met een marktkapitalisatie van $978 miljoen op plek #120 uit qua grootste crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie