Ivo Melchers Ivo Melchers
28/10/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 13:04

Binance lanceert oracle netwerk op BNB Chain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance cree que ChatGPT fomentará el uso de criptomonedas

Foto: BeNeDak/Shutterstock

Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, heeft middels een blogbericht laten weten dat het deze maand een oracle netwerk gaat lanceren voor zijn eigen BNB Chain. Een oracle netwerk koppelt smart contracts aan off-chain data. Het legt dus de verbinding tussen de blockchain en de buitenwereld: het voorziet de smart contract van externe bronnen. Deze off-chain data kan in principe alles zijn: van prijsinformatie tot weerberichten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance smart contracts toegankelijker

Met gebruik van een oracle netwerk maak je de potentie van smart contract platformen toegankelijk voor alledaagse zaken. Het koppelen van een smart contract platform en een oracle netwerk wordt ook wel een hybrid smart contract genoemd.

Binance laat weten dat op dit moment al meer dan tien BNB projecten geïntegreerd zijn met het ‘early-bird program’ van het Binance Oracle netwerk. Deze projecten bevatten o.a. het DeFi leenprotocol Venus, yield farming platform Alpaca Finance en cloud computing platform Ankr.

BNB’s chain investment director zegt het volgende over de nieuwe ontwikkeling:

‘’Het gebruik van oracles, om de kennis van het smart contract over wat er zich buiten de blockchain afspeelt drastisch te vergroten, is cruciaal. Dit zorgt ervoor dat het kan reageren op externe gebeurtenissen met gespecificeerde acties.”

In eerste instantie ondersteunt het oracle netwerk indexprijzen voor de meest populaire digitale activa.

Advertentie

Concurrentie voor Chainlink?

Chainlink is op dit moment verreweg het grootste oracle netwerk beschikbaar. Eerder dit jaar hebben we in het altcoin nieuws Chainlink in de spotlight gezet. Het aantal partners is een belangrijke statistiek om de prestaties van zo’n soort netwerk in kaart te kunnen brengen. In het artikel was te zien dat Chainlink in het begin van dit jaar een totaal van 1091 partner projecten had. Ter vergelijking: de nummer twee op deze lijst was Berry Data met in totaal 141 partner projecten. Het ecosysteem van Chainlink strekt zich uit van Defi projecten tot samenwerkingen met grote ondernemingen als Amazon, Web Services en Google Cloud.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie